Kupované těsto ušetří práci i čas. Pokud toužíte po domácím, recept najdete zde.
Suroviny
Postup
Připravte si pesto: Brokolici rozeberte na menší růžičky, zbylý košťál oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a vařte v ní brokolici asi 1 minutu. Slijte a propláchněte proudem ledové vody, aby se zastavil zbytkový var (brokolice si tak zachová hezkou barvu). Pak ji vložte do robotu spolu s piniovými oříšky, rozdrceným stroužkem česneku a solí. Několika pulzy krátce rozmixujte, potom za chodu stroje začněte pomalu přilévat olivový olej. Vzniklá hmota by konzistencí měla připomínat pesto. Dochuťte solí a případně pepřem a odložte stranou.
Rozehřejte troubu na 200°C. Těsto rozválejte na jednu větší nebo dvě menší pizzy, potřete pestem a pokapejte trochou oleje. Pečte 20 minut, dokud nejsou okraje zlatavé. Vyndejte z trouby, ozdobte malými kopečky ricotty a poházejte rukolou. Na závěr můžete ještě trochu pokapat olivovým olejem a opepřit.
NĚCO NAVÍC
Je možné, že pesto nespotřebujete všechno. V takovém případě ho uložte do lednice zalité olivovým olejem a zužitkujte během pár dnů. Výborné je na těstovinách nebo ho lze přidat do polévky, třeba minestrone.