Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Blesková pizza s brokolicovým pestem

Kupované těsto ušetří práci i čas. Pokud toužíte po domácím, recept najdete zde.

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Z plechu

Ingredience

    • 1 velká brokolice (cca 450 g)
    • 100 g piniových oříšků nebo nasucho opražených mandlí
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 ml olivového oleje + další na pokapání
    • 1 balení hotového chlazeného těsta na pizzu
    • 150 g ricotty hrst rukoly 

Příprava jídla

1 Připravte si pesto: Brokolici rozeberte na menší růžičky, zbylý košťál oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a vařte v ní brokolici asi 1 minutu. Slijte a propláchněte proudem ledové vody, aby se zastavil zbytkový var (brokolice si tak zachová hezkou barvu). Pak ji vložte do robotu spolu s piniovými oříšky, rozdrceným stroužkem česneku a solí. Několika pulzy krátce rozmixujte, potom za chodu stroje začněte pomalu přilévat olivový olej. Vzniklá hmota by konzistencí měla připomínat pesto. Dochuťte solí a případně pepřem a odložte stranou.

2 Rozehřejte troubu na 200°C. Těsto rozválejte na jednu větší nebo dvě menší pizzy, potřete pestem a pokapejte trochou oleje. Pečte 20 minut, dokud nejsou okraje zlatavé. Vyndejte z trouby, ozdobte malými kopečky ricotty a poházejte rukolou. Na závěr můžete ještě trochu pokapat olivovým olejem a opepřit.

NĚCO NAVÍC
Je možné, že pesto nespotřebujete všechno. V takovém případě ho uložte do lednice zalité olivovým olejem a zužitkujte během pár dnů. Výborné je na těstovinách nebo ho lze přidat do polévky, třeba minestrone.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minestrone s citronem

Superzelený salát s uzeným lososem

Kuře s chřestem a bylinkami

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem

REKLAMA

Přidat komentář