Superzelený salát s uzeným lososem

Superzelený salát s uzeným lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 76 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový salát plný zdraví!

 
 

Suroviny

quinoa 3 PL
např. červená
sójové boby edamame 75 g
mražené, lze nahradit i hráškem
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 2 PL
brokolice 200 g
rozdělená na malé růžičky, krátce povařené a zchlazené v ledové vodě
avokádo 1 ks
menší, dužina na kostky
okurka 0.5 ks
bez semínek a na kostičky
jarní cibulka 4 ks
nakrájená najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná najemno
máta 1 hrst
nasekané lístky
řeřicha 1 bal
lze nahradit i velkou hrstí libovolných klíčků
uzený losos 100 g
plátky
slunečnicová semínka 2 PL
opražené nasucho na pánvi

1 Quinou propláchněte, uvařte a dejte do mísy. Boby edamame nebo hrášek vařte 3 minuty ve vroucí vodě, pak slijte a nechte okapat.

2 Smíchejte hořčici, ocet a olej na zálivku.

3 Do mísy přidejte všechny zbylé ingredience kromě řeřichy, lososa a semínek, šetrně promíchejte, aby se zálivka dostala všude. Pak přidejte lososa rozděleného na kousky, posypte bylinkami a řeřichou nebo klíčky a ozdobte opraženými semínky. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit