0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Superzelený salát s uzeným lososem

Superzelený salát s uzeným lososem

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 76 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový salát plný zdraví!

 
 

Suroviny

quinoa 3 PL
např. červená
sójové boby edamame 75 g
mražené, lze nahradit i hráškem
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 2 PL
rozdělená na malé růžičky, krátce povařené a zchlazené v ledové vodě
menší, dužina na kostky
okurka ½ ks
bez semínek a na kostičky
jarní cibulka 4 ks
nakrájená najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná najemno
máta 1 hrst
nasekané lístky
řeřicha 1 bal
lze nahradit i velkou hrstí libovolných klíčků
plátky
slunečnicová semínka 2 PL
opražené nasucho na pánvi

1 Quinou propláchněte, uvařte a dejte do mísy. Boby edamame nebo hrášek vařte 3 minuty ve vroucí vodě, pak slijte a nechte okapat.

2 Smíchejte hořčici, ocet a olej na zálivku.

3 Do mísy přidejte všechny zbylé ingredience kromě řeřichy, lososa a semínek, šetrně promíchejte, aby se zálivka dostala všude. Pak přidejte lososa rozděleného na kousky, posypte bylinkami a řeřichou nebo klíčky a ozdobte opraženými semínky. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč