Bleskový salát plný zdraví!
Suroviny
quinoa
3
PL
např. červená
sójové boby edamame
75
g
mražené, lze nahradit i hráškem
hořčice dijonská
1
ČL
vinný ocet červený
2
PL
olivový olej
2
PL
brokolice
200
g
rozdělená na malé růžičky, krátce povařené a zchlazené v ledové vodě
avokádo
1
ks
menší, dužina na kostky
okurka
½
ks
bez semínek a na kostičky
jarní cibulka
4
ks
nakrájená najemno
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná najemno
máta
1
hrst
nasekané lístky
řeřicha
1
bal
lze nahradit i velkou hrstí libovolných klíčků
uzený losos
100
g
plátky
slunečnicová semínka
2
PL
opražené nasucho na pánvi
Postup
1
Quinou propláchněte, uvařte a dejte do mísy. Boby edamame nebo hrášek vařte 3 minuty ve vroucí vodě, pak slijte a nechte okapat.
2
Smíchejte hořčici, ocet a olej na zálivku.
3
Do mísy přidejte všechny zbylé ingredience kromě řeřichy, lososa a semínek, šetrně promíchejte, aby se zálivka dostala všude. Pak přidejte lososa rozděleného na kousky, posypte bylinkami a řeřichou nebo klíčky a ozdobte opraženými semínky. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- Jogínský jídelníček vám pročistí organismus: Různé bylinky používejte podle typu vaší osobnosti(21 receptů )
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů )
- Nejlepší letní saláty: Hravá lehká jídla, která v létě můžete obědvat, svačit i večeřet(12 receptů )