0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Superzelený salát s uzeným lososem

Superzelený salát s uzeným lososem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 76 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový salát plný zdraví!

 
 

Suroviny

quinoa 3 PL
např. červená
sójové boby edamame 75 g
mražené, lze nahradit i hráškem
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 2 PL
brokolice 200 g
rozdělená na malé růžičky, krátce povařené a zchlazené v ledové vodě
avokádo 1 ks
menší, dužina na kostky
okurka ½ ks
bez semínek a na kostičky
jarní cibulka 4 ks
nakrájená najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná najemno
máta 1 hrst
nasekané lístky
řeřicha 1 bal
lze nahradit i velkou hrstí libovolných klíčků
uzený losos 100 g
plátky
slunečnicová semínka 2 PL
opražené nasucho na pánvi

1 Quinou propláchněte, uvařte a dejte do mísy. Boby edamame nebo hrášek vařte 3 minuty ve vroucí vodě, pak slijte a nechte okapat.

2 Smíchejte hořčici, ocet a olej na zálivku.

3 Do mísy přidejte všechny zbylé ingredience kromě řeřichy, lososa a semínek, šetrně promíchejte, aby se zálivka dostala všude. Pak přidejte lososa rozděleného na kousky, posypte bylinkami a řeřichou nebo klíčky a ozdobte opraženými semínky. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč