Kuře s chřestem a bylinkami

Kuře s chřestem a bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2592 kcal
Bílkoviny 168 g
Cukr 85 g
Tuky 174 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kuře a jarní zelenina je kombinace, která nikdy neomrzí. Díky vaření zvlášť zůstane zelenina svěží a křupavá, ale výpek jí dodá chuť.

Suroviny

citron 1 ks
kuřecí stehna 8 ks
horní, rozdělené v kloubu napůl
olivový olej 2 PL
šalotka 4 ks
nakrájená na měsíčky
rozmarýn 4 snítky
estragon 1 svazek
malý svazek, nasekaný
chřest zelený 1 svazek
cca 450 g, zbavený dřevnatých konců
hrášek 250 g
čerstvý či mrazený
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Z poloviny citronu ostrouhejte žlutou část kůry, citron pak rozkrájejte na měsíčky. Stehna rozložte do mělkého pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Kolem stehen rozmístěte měsíčky citronu, šalotky a bylinky. Pečte asi 40 minut, dokud stehna nezezlátnou.

2 Jakmile se pečení bude chýlit ke konci, přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a povařte v ní chřest asi 3 minuty. Na poslední minutu varu přidejte i hrášek. Potom slijte, nechte okapat a přesuňte do pekáčku. Zamíchejte, aby se zelenina obalila výpekem z kuřete, a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Jídlo bude ještě vydatnější, pokud s kuřetem upečete i pár malých vydrhnutých nových brambor. Body navíc pokrmu přidá 100 g sýra feta, rozdrobeného do pekáčku těsně před servírováním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit