0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s chřestem a bylinkami

Kuře s chřestem a bylinkami

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2592 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 85 g
Tuky 174 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře a jarní zelenina je kombinace, která nikdy neomrzí. Díky vaření zvlášť zůstane zelenina svěží a křupavá, ale výpek jí dodá chuť.

Suroviny

citron 1 ks
kuřecí stehna 8 ks
horní, rozdělené v kloubu napůl
olivový olej 2 PL
šalotka 4 ks
nakrájená na měsíčky
rozmarýn 4 snítky
estragon 1 svazek
malý svazek, nasekaný
chřest zelený 1 svazek
cca 450 g, zbavený dřevnatých konců
hrášek 250 g
čerstvý či mrazený
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Z poloviny citronu ostrouhejte žlutou část kůry, citron pak rozkrájejte na měsíčky. Stehna rozložte do mělkého pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Kolem stehen rozmístěte měsíčky citronu, šalotky a bylinky. Pečte asi 40 minut, dokud stehna nezezlátnou.

2 Jakmile se pečení bude chýlit ke konci, přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a povařte v ní chřest asi 3 minuty. Na poslední minutu varu přidejte i hrášek. Potom slijte, nechte okapat a přesuňte do pekáčku. Zamíchejte, aby se zelenina obalila výpekem z kuřete, a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Jídlo bude ještě vydatnější, pokud s kuřetem upečete i pár malých vydrhnutých nových brambor. Body navíc pokrmu přidá 100 g sýra feta, rozdrobeného do pekáčku těsně před servírováním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit