Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s chřestem a bylinkami

Kuře s chřestem a bylinkami

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2592 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 85 g
Tuky 174 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře a jarní zelenina je kombinace, která nikdy neomrzí. Díky vaření zvlášť zůstane zelenina svěží a křupavá, ale výpek jí dodá chuť.

Suroviny

horní, rozdělené v kloubu napůl
olivový olej 2 PL
nakrájená na měsíčky
rozmarýn 4 snítky
estragon 1 svazek
malý svazek, nasekaný
cca 450 g, zbavený dřevnatých konců
hrášek 250 g
čerstvý či mrazený
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Z poloviny citronu ostrouhejte žlutou část kůry, citron pak rozkrájejte na měsíčky. Stehna rozložte do mělkého pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Kolem stehen rozmístěte měsíčky citronu, šalotky a bylinky. Pečte asi 40 minut, dokud stehna nezezlátnou.

2

Jakmile se pečení bude chýlit ke konci, přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a povařte v ní chřest asi 3 minuty. Na poslední minutu varu přidejte i hrášek. Potom slijte, nechte okapat a přesuňte do pekáčku. Zamíchejte, aby se zelenina obalila výpekem z kuřete, a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Jídlo bude ještě vydatnější, pokud s kuřetem upečete i pár malých vydrhnutých nových brambor. Body navíc pokrmu přidá 100 g sýra feta, rozdrobeného do pekáčku těsně před servírováním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...