Kuře a jarní zelenina je kombinace, která nikdy neomrzí. Díky vaření zvlášť zůstane zelenina svěží a křupavá, ale výpek jí dodá chuť.
Suroviny
1 Troubu rozehřejte na 180°C. Z poloviny citronu ostrouhejte žlutou část kůry, citron pak rozkrájejte na měsíčky. Stehna rozložte do mělkého pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Kolem stehen rozmístěte měsíčky citronu, šalotky a bylinky. Pečte asi 40 minut, dokud stehna nezezlátnou.
2 Jakmile se pečení bude chýlit ke konci, přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a povařte v ní chřest asi 3 minuty. Na poslední minutu varu přidejte i hrášek. Potom slijte, nechte okapat a přesuňte do pekáčku. Zamíchejte, aby se zelenina obalila výpekem z kuřete, a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Jídlo bude ještě vydatnější, pokud s kuřetem upečete i pár malých vydrhnutých nových brambor. Body navíc pokrmu přidá 100 g sýra feta, rozdrobeného do pekáčku těsně před servírováním.