Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře v omáčce z citronu, másla, marsaly a kaparů

Tradičně se kuře na marsale páruje se smetanou a houbami. Citrusová verze s kapary má ale extra švih! Jako přílohu podávejte salát z pikantních lístků rukoly a rýži – skvělou volbou je ta divoká.

Vydání: 2021/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Kuře

Ingredience

    • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 450 g kuřecích stehenních řízků
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velký citron
    • 50 g másla
    • 100 ml dezertního vína marsala
    • 2 lžíce kaparů, okapaných a nasekaných
    • malý svazek hladkolisté petrželky, lístky nasekané

Příprava jídla

1 Mouku vsypte na talíř a promíchejte se solí a pepřem. Maso lehce obalte v ochucené mouce a oklepejte. V pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opékejte na něm kuřecí řízky po obou stranách 7–8 minut dozlatova, maso by mělo být uvnitř hotové. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.

2 Z citronu oloupejte tenké proužky kůry a dejte stranou. Ztlumte plamen na minimum. Do pánve vhoďte máslo a nechte je rozpustit. Jakmile začne máslo pěnit, přilijte pomalu marsalu, bude to syčet a omáčka se zprvu oddělí. Nepřestávejte ji dobře míchat. Do omáčky přidejte citronovou kůru a vymačkejte do ní také šťávu. Vzápětí vložte kapary a nasekanou petrželku. Důkladně míchejte a přitom ze dna odškrabujte přípečky, dokud se všechno krásně nespojí.

3 Pak vraťte do pánve kuře a nechte jej v omáčce prohřát. Podle chuti dosolte a opepřete a ihned podávejte s vhodnou přílohou.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z černé kapusty, grapefruitu a avokáda

Vejce Benedikt s uzeným pstruhem a holandskou omáčkou s yuzu

Obrácený kořeněný mandarinkový koláč

Přidat komentář