Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v omáčce z citronu, másla, marsaly a kaparů

Kuře v omáčce z citronu, másla, marsaly a kaparů

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1389 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 16 g
Tuky 106 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradičně se kuře na marsale páruje se smetanou a houbami. Citrusová verze s kapary má ale extra švih! Jako přílohu podávejte salát z pikantních lístků rukoly a rýži – skvělou volbou je ta divoká.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
velký
marsala
kapary 2 PL
okapaných a nasekaných
petrželka svazek
malý, lístky nasekané
kuřecí stehenní řízky 450 g

1 Mouku vsypte na talíř a promíchejte se solí a pepřem. Maso lehce obalte v ochucené mouce a oklepejte. V pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opékejte na něm kuřecí řízky po obou stranách 7–8 minut dozlatova, maso by mělo být uvnitř hotové. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.

2 Z citronu oloupejte tenké proužky kůry a dejte stranou. Ztlumte plamen na minimum. Do pánve vhoďte máslo a nechte je rozpustit. Jakmile začne máslo pěnit, přilijte pomalu marsalu, bude to syčet a omáčka se zprvu oddělí. Nepřestávejte ji dobře míchat. Do omáčky přidejte citronovou kůru a vymačkejte do ní také šťávu. Vzápětí vložte kapary a nasekanou petrželku. Důkladně míchejte a přitom ze dna odškrabujte přípečky, dokud se všechno krásně nespojí.

3 Pak vraťte do pánve kuře a nechte jej v omáčce prohřát. Podle chuti dosolte a opepřete a ihned podávejte s vhodnou přílohou.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč