Tradičně se kuře na marsale páruje se smetanou a houbami. Citrusová verze s kapary má ale extra švih! Jako přílohu podávejte salát z pikantních lístků rukoly a rýži – skvělou volbou je ta divoká.
Suroviny
Postup
Mouku vsypte na talíř a promíchejte se solí a pepřem. Maso lehce obalte v ochucené mouce a oklepejte. V pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opékejte na něm kuřecí řízky po obou stranách 7–8 minut dozlatova, maso by mělo být uvnitř hotové. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.
Z citronu oloupejte tenké proužky kůry a dejte stranou. Ztlumte plamen na minimum. Do pánve vhoďte máslo a nechte je rozpustit. Jakmile začne máslo pěnit, přilijte pomalu marsalu, bude to syčet a omáčka se zprvu oddělí. Nepřestávejte ji dobře míchat. Do omáčky přidejte citronovou kůru a vymačkejte do ní také šťávu. Vzápětí vložte kapary a nasekanou petrželku. Důkladně míchejte a přitom ze dna odškrabujte přípečky, dokud se všechno krásně nespojí.
Pak vraťte do pánve kuře a nechte jej v omáčce prohřát. Podle chuti dosolte a opepřete a ihned podávejte s vhodnou přílohou.