Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2021/1

Ještě než se stihneme rozloučit s letošním náročným rokem, vyjde ve středu 16. 12. lednové číslo Apetitu. Doufáme, že díky němu vykročíte vstříc novým výzvám a zážitkům roku 2021 s chutí a úsměvem. Nachystali jsme pro vás recepty na tradiční chlebíčky a další tipy na silvestrovské občerstvení i novoroční menu s luštěninami. Dopřejeme vám ale také poctivou porci vitaminů v podobě citrusů či vyprošťováky, které vás zachrání, pokud to s oslavami trochu přeženete. Společně nahlédneme nejen do nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha, ale i pod ruce talentovaným šéfkuchařům z Ambiente. A život si zaslouženě osladíme luxusními dezerty a snovými poháry.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

5 večeří na odlehčení

Po vánočním hodování máme chuť na lehčí, ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu, nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit fit!

Spravte se!

Po prohýřené (nejen) silvestrovské noci to chce něco pořádného, co vás postaví na nohy a pohladí na těle i na duši. Následujícími recepty si spravujeme chuť my v redakci – uvidíte, jak fungují!

Šťastné novoroční menu

Tradiční ovar a čočku jsme proměnili v moderní hlavní chod a jako pojistku, aby vám v novém roce všechno klapalo, jsme je doplnili ještě polévkou s cizrnou, tedy další luštěninou, na které obecně sázejí v zahraničí. S naším menu vám štěstí neuletí!

Pohár snů

Zveme vás na extra karamelový pohár, který vás přesvědčí, že zmrzlina v zimě je dobrý nápad! Připravili jsme recepty nejen na zmrzliny, ale i na omáčky a posypky. A navíc nápady, jak ledové dobroty servírovat.

Recepty z vydání

Salát z černé kapusty, grapefruitu a avokáda

Tenhle salát je plný lákavých protikladů chutí i textur: hraje v něm zemitost kapusty, krémovost avokáda i...

Kuře v omáčce z citronu, másla, marsaly a kaparů

Tradičně se kuře na marsale páruje se smetanou a houbami. Citrusová verze s kapary má ale extra švih! Jako...

Vejce Benedikt s uzeným pstruhem a holandskou omáčkou s yuzu

Takhle si představujeme královskou snídani. Yuzu dodá holandské omáčce úplně nový rozměr.

Obrácený kořeněný mandarinkový koláč

Mandarinky nám doma během zimních měsíců skoro nikdy nechybí. Stejně jako všechny ostatní suroviny do tohohle...

Medovník

Netradiční varianta medovníku s karamelovým salkem a šlehačkou si vás získá po prvním soustu!

Svařákové bábovičky s lesním ovocem

Dezert z ovoce a toustového chleba je britskou zvláštností, musíme ale přiznat, že varianta se svařeným vínem si nás...

Pruhované skleničky s čokoládou a mátou

Čokoláda a máta – někdo tuhle kombinaci miluje, někdo zase nesnáší. Pokud jste v prvním táboře, mátou nešetřete,...

Trifle s čokoládou, kávou a Baileys

Tenhle recept má v sobě všechno, co milujeme. Je to kombinace anglického triflu, italského tiramisu a nechybí v něm...

Lotuskový cheesecake

Dezert, který chce připravit den předem, aby stačil vychladnout a usadit se. Je ale neodolatelný. Lotusky (nebo také...

Vánoční semifreddo

Sváteční dezert v italském stylu! Inspirovaný je zuccottem, toskánským dezertem z piškotu naplněného ricottou. V téhle...

Přidat komentář