0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát

Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1218 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 181 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu streetfood, ovšem v elegantním podání. Recept plný textur, chutí a vůní vyčarujete z velké části ze surovin, které běžně koupíte v obchodě.

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
nudle rýžové vlasové 100 g
vermicelli
bělomasá ryba 600 g
rozdělené na 8 kousků
sůl
škrob
kukuřičný, na obalování
chilli omáčka 4 PL
sladkokyselá thajská omáčka
rybí omáčka 1 PL
sójová omáčka 1 PL
rýžový ocet 1 PL
nebo 1/2 lžíce bílého vinného octa
kedlubna 1 ks
oloupaná a nakrájená na tenké plátky a poté na nudličky
bylinky 2 hrsti
máta, koriandr, thajská bazalka...
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek a nakrájená na proužky
arašídy 4 PL
nasucho opražených a nakrájených nahrubo
Na zálivku
česnek 2 stroužky
drcený
chilli paprička 1 ks
Birds Eye, nakrájená na plátky
třtinový cukr 2 PL
limetová šťáva 5 PL
rybí omáčka 3 PL

Postup

1

Všechny ingredience na zálivku dejte do misky a míchejte, aby se cukr zcela rozpustil.

2

Ve woku nebo v hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a vhoďte rýžové nudle. Během pár sekund napufují a nabudou na objemu. Vyjměte je nejlépe děrovanou naběračkou nebo odpěňovačkou a dejte na papírovou utěrku okapat. 

3

Rybu osolte, zlehka obalte v kukuřičném škrobu, přebytečný vždy oklepejte. Rybí kousky opečte v pánvi na zhruba 2 lžících oleje ze všech stran dokřupava.

4

V misce prošlehejte sladkokyselou, rybí a sójovou omáčku a rýžový ocet. Směs přilijte do pánve k rybě a nechte projít varem. Pokud je pánev příliš rozpálená, nejdříve ji odstavte, a až poté vlijte omáčku. 

5

Kedlubnu promíchejte se zálivkou, bylinkami a chilli papričkou. Rybu podávejte s omáčkou a kedlubnovým salátem, navrch zdobte smaženými rýžovými nudlemi a arašídy.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit