Tak trochu streetfood, ovšem v elegantním podání. Recept plný textur, chutí a vůní vyčarujete z velké části ze surovin, které běžně koupíte v obchodě.
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na zálivku dejte do misky a míchejte, aby se cukr zcela rozpustil.
Ve woku nebo v hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a vhoďte rýžové nudle. Během pár sekund napufují a nabudou na objemu. Vyjměte je nejlépe děrovanou naběračkou nebo odpěňovačkou a dejte na papírovou utěrku okapat.
Rybu osolte, zlehka obalte v kukuřičném škrobu, přebytečný vždy oklepejte. Rybí kousky opečte v pánvi na zhruba 2 lžících oleje ze všech stran dokřupava.
V misce prošlehejte sladkokyselou, rybí a sójovou omáčku a rýžový ocet. Směs přilijte do pánve k rybě a nechte projít varem. Pokud je pánev příliš rozpálená, nejdříve ji odstavte, a až poté vlijte omáčku.
Kedlubnu promíchejte se zálivkou, bylinkami a chilli papričkou. Rybu podávejte s omáčkou a kedlubnovým salátem, navrch zdobte smaženými rýžovými nudlemi a arašídy.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.