Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát
Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1218 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 181 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu streetfood, ovšem v elegantním podání. Recept plný textur, chutí a vůní vyčarujete z velké části ze surovin, které běžně koupíte v obchodě.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
nudle rýžové vlasové 100 g
vermicelli
bělomasá ryba 600 g
rozdělené na 8 kousků
sůl
škrob
kukuřičný, na obalování
sladkokyselá thajská omáčka
rybí omáčka 1 PL
sójová omáčka 1 PL
rýžový ocet 1 PL
nebo 1/2 lžíce bílého vinného octa
kedlubna 1 ks
oloupaná a nakrájená na tenké plátky a poté na nudličky
bylinky 2 hrsti
máta, koriandr, thajská bazalka...
zbavená semínek a nakrájená na proužky
nasucho opražených a nakrájených nahrubo
Na zálivku
česnek 2 stroužky
drcený
Birds Eye, nakrájená na plátky
třtinový cukr 2 PL
limetová šťáva 5 PL
rybí omáčka 3 PL

Postup

1

Všechny ingredience na zálivku dejte do misky a míchejte, aby se cukr zcela rozpustil.

2

Ve woku nebo v hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a vhoďte rýžové nudle. Během pár sekund napufují a nabudou na objemu. Vyjměte je nejlépe děrovanou naběračkou nebo odpěňovačkou a dejte na papírovou utěrku okapat. 

3

Rybu osolte, zlehka obalte v kukuřičném škrobu, přebytečný vždy oklepejte. Rybí kousky opečte v pánvi na zhruba 2 lžících oleje ze všech stran dokřupava.

4

V misce prošlehejte sladkokyselou, rybí a sójovou omáčku a rýžový ocet. Směs přilijte do pánve k rybě a nechte projít varem. Pokud je pánev příliš rozpálená, nejdříve ji odstavte, a až poté vlijte omáčku. 

5

Kedlubnu promíchejte se zálivkou, bylinkami a chilli papričkou. Rybu podávejte s omáčkou a kedlubnovým salátem, navrch zdobte smaženými rýžovými nudlemi a arašídy.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín