Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 225 g
Tuky 40 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koleno je přesně tou částí masa, kterou obvykle považujeme za trochu podřadnou a na gril bychom ji v létě koupili jen stěží. A přitom je to taková lahůdka!

Suroviny

vepřové koleno 1 ks
zadní
sůl
pepř mletý 5 kuliček
bobkový list 2 ks
česnek 4 stroužky
oloupaný
Na marinádu
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
sójová omáčka 6 PL
chilli omáčka sladká 4 PL
sriracha 1 PL
+ trocha navíc k podávání
K podávání
chleba
tmavý, lze i bageta napůl nebo na krajíčky
majonéza
na potření
zelí červené 3 hrsti
co nejjemněji nakrouhané
koriandr 1 svazek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
červená, nasekaná
limeta 1 ks
rozpůlená, na pokapání

1 Koleno vložte do vroucí osolené vody, přihoďte pepř, bobkové listy a česnek, přiveďte znovu k varu, ztlumte a zvolna vařte, dokud nebude maso měkké, pokud bude třeba, dolévejte vodu. Maso vyjměte, nechte zchladnout a nakrájejte na větší kusy nebo plátky, které potom budete grilovat.

2 Smíchejte přísady na marinádu, obalte v ní kousky kolene. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc (ale klidně i 48 hodin) marinovat v lednici.

3 Druhý den opékejte naložené maso na grilu, během grilování je ještě potírejte marinádou. Chleba také můžete lehce opéct na grilu.

4 Chleba potřete majonézou, na ni navrstvěte červené zelí, na ně rozložte kousky grilovaného masa, které můžete ještě pokapat zbylou marinádou. Posypte nasekanou chilli papričkou a koriandrem a pokapejte limetovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Jestli chcete chlebíčky opravdu ostré, můžete majonézu před potíráním smíchat s troškou chilli pasty harissa nebo s červenou kari pastou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit