Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

4.7/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 225 g
Tuky 40 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koleno je přesně tou částí masa, kterou obvykle považujeme za trochu podřadnou a na gril bychom ji v létě koupili jen stěží. A přitom je to taková lahůdka!

Související recepty

Suroviny

zadní
sůl
pepř mletý 5 kuliček
česnek 4 stroužky
oloupaný
Na marinádu
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
sójová omáčka 6 PL
sriracha 1 PL
+ trocha navíc k podávání
K podávání
tmavý, lze i bageta napůl nebo na krajíčky
majonéza
na potření
co nejjemněji nakrouhané
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
červená, nasekaná
rozpůlená, na pokapání

Postup

1

Koleno vložte do vroucí osolené vody, přihoďte pepř, bobkové listy a česnek, přiveďte znovu k varu, ztlumte a zvolna vařte, dokud nebude maso měkké, pokud bude třeba, dolévejte vodu. Maso vyjměte, nechte zchladnout a nakrájejte na větší kusy nebo plátky, které potom budete grilovat.

2

Smíchejte přísady na marinádu, obalte v ní kousky kolene. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc (ale klidně i 48 hodin) marinovat v lednici.

3

Druhý den opékejte naložené maso na grilu, během grilování je ještě potírejte marinádou. Chleba také můžete lehce opéct na grilu.

4

Chleba potřete majonézou, na ni navrstvěte červené zelí, na ně rozložte kousky grilovaného masa, které můžete ještě pokapat zbylou marinádou. Posypte nasekanou chilli papričkou a koriandrem a pokapejte limetovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Jestli chcete chlebíčky opravdu ostré, můžete majonézu před potíráním smíchat s troškou chilli pasty harissa nebo s červenou kari pastou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín