Koleno je přesně tou částí masa, kterou obvykle považujeme za trochu podřadnou a na gril bychom ji v létě koupili jen stěží. A přitom je to taková lahůdka!
Suroviny
1 Koleno vložte do vroucí osolené vody, přihoďte pepř, bobkové listy a česnek, přiveďte znovu k varu, ztlumte a zvolna vařte, dokud nebude maso měkké, pokud bude třeba, dolévejte vodu. Maso vyjměte, nechte zchladnout a nakrájejte na větší kusy nebo plátky, které potom budete grilovat.
2 Smíchejte přísady na marinádu, obalte v ní kousky kolene. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc (ale klidně i 48 hodin) marinovat v lednici.
3 Druhý den opékejte naložené maso na grilu, během grilování je ještě potírejte marinádou. Chleba také můžete lehce opéct na grilu.
4 Chleba potřete majonézou, na ni navrstvěte červené zelí, na ně rozložte kousky grilovaného masa, které můžete ještě pokapat zbylou marinádou. Posypte nasekanou chilli papričkou a koriandrem a pokapejte limetovou šťávou.
NĚCO NAVÍC
Jestli chcete chlebíčky opravdu ostré, můžete majonézu před potíráním smíchat s troškou chilli pasty harissa nebo s červenou kari pastou.