Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

4.7/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 225 g
Tuky 40 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koleno je přesně tou částí masa, kterou obvykle považujeme za trochu podřadnou a na gril bychom ji v létě koupili jen stěží. A přitom je to taková lahůdka!

Suroviny

zadní
sůl
pepř mletý 5 kuliček
česnek 4 stroužky
oloupaný
Na marinádu
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
sójová omáčka 6 PL
sriracha 1 PL
+ trocha navíc k podávání
K podávání
tmavý, lze i bageta napůl nebo na krajíčky
majonéza
na potření
co nejjemněji nakrouhané
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
červená, nasekaná
rozpůlená, na pokapání

Postup

1

Koleno vložte do vroucí osolené vody, přihoďte pepř, bobkové listy a česnek, přiveďte znovu k varu, ztlumte a zvolna vařte, dokud nebude maso měkké, pokud bude třeba, dolévejte vodu. Maso vyjměte, nechte zchladnout a nakrájejte na větší kusy nebo plátky, které potom budete grilovat.

2

Smíchejte přísady na marinádu, obalte v ní kousky kolene. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc (ale klidně i 48 hodin) marinovat v lednici.

3

Druhý den opékejte naložené maso na grilu, během grilování je ještě potírejte marinádou. Chleba také můžete lehce opéct na grilu.

4

Chleba potřete majonézou, na ni navrstvěte červené zelí, na ně rozložte kousky grilovaného masa, které můžete ještě pokapat zbylou marinádou. Posypte nasekanou chilli papričkou a koriandrem a pokapejte limetovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Jestli chcete chlebíčky opravdu ostré, můžete majonézu před potíráním smíchat s troškou chilli pasty harissa nebo s červenou kari pastou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč