0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 225 g
Tuky 40 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koleno je přesně tou částí masa, kterou obvykle považujeme za trochu podřadnou a na gril bychom ji v létě koupili jen stěží. A přitom je to taková lahůdka!

Suroviny

vepřové koleno 1 ks
zadní
sůl
pepř mletý 5 kuliček
bobkový list 2 ks
česnek 4 stroužky
oloupaný
Na marinádu
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
sójová omáčka 6 PL
chilli omáčka sladká 4 PL
sriracha 1 PL
+ trocha navíc k podávání
K podávání
chleba
tmavý, lze i bageta napůl nebo na krajíčky
majonéza
na potření
zelí červené 3 hrsti
co nejjemněji nakrouhané
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
červená, nasekaná
limeta 1 ks
rozpůlená, na pokapání

Postup

1

Koleno vložte do vroucí osolené vody, přihoďte pepř, bobkové listy a česnek, přiveďte znovu k varu, ztlumte a zvolna vařte, dokud nebude maso měkké, pokud bude třeba, dolévejte vodu. Maso vyjměte, nechte zchladnout a nakrájejte na větší kusy nebo plátky, které potom budete grilovat.

2

Smíchejte přísady na marinádu, obalte v ní kousky kolene. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc (ale klidně i 48 hodin) marinovat v lednici.

3

Druhý den opékejte naložené maso na grilu, během grilování je ještě potírejte marinádou. Chleba také můžete lehce opéct na grilu.

4

Chleba potřete majonézou, na ni navrstvěte červené zelí, na ně rozložte kousky grilovaného masa, které můžete ještě pokapat zbylou marinádou. Posypte nasekanou chilli papričkou a koriandrem a pokapejte limetovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Jestli chcete chlebíčky opravdu ostré, můžete majonézu před potíráním smíchat s troškou chilli pasty harissa nebo s červenou kari pastou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč