Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Asijský salát s mrkví a paprikou

Asijský salát s mrkví a paprikou

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 497 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 95 g
Tuky 4 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podobně ochucený mrkvový salát se připravuje v jihovýchodní Asii, například ve Vietnamu. Je krásně křupavý a plný vitaminů, takže ho doporučujeme proti jarní únavě.

Suroviny

mrkev 4 ks
velké, nastrouhané nahrubo
bez semínek, na jemné proužky
malá, na jemné proužky
100 g
klíčky mungo
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
Na zálivku
najemno
rybí omáčka 3 PL
limetová šťáva 3 PL

Postup

1

Do větší mísy dejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a cibuli a mungové klíčky a zlehka, ale důkladně promíchejte.

2

Smíchejte ingredience na zálivku a prošlehejte je metličkou.

3

Připravenou zeleninu přelijte zálivkou a promíchejte s nasekaným koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete navíc posypat i čerstvě opraženými a případně i osolenými arašídy (anebo třeba piniovými semeny či ořechy kešú).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...