0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijský salát s mrkví a paprikou

Asijský salát s mrkví a paprikou

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 497 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 95 g
Tuky 4 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podobně ochucený mrkvový salát se připravuje v jihovýchodní Asii, například ve Vietnamu. Je krásně křupavý a plný vitaminů, takže ho doporučujeme proti jarní únavě.

Suroviny

mrkev 4 ks
velké, nastrouhané nahrubo
paprika červená 1 ks
bez semínek, na jemné proužky
cibule červená 1 ks
malá, na jemné proužky
100 g
klíčky mungo
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
Na zálivku
chilli paprička 1 ks
najemno
rybí omáčka 3 PL
limetová šťáva 3 PL
krupicový cukr 2 PL

Postup

1

Do větší mísy dejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a cibuli a mungové klíčky a zlehka, ale důkladně promíchejte.

2

Smíchejte ingredience na zálivku a prošlehejte je metličkou.

3

Připravenou zeleninu přelijte zálivkou a promíchejte s nasekaným koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete navíc posypat i čerstvě opraženými a případně i osolenými arašídy (anebo třeba piniovými semeny či ořechy kešú).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč