0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Singapurské nudle
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2745 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 153 g
Tuky 116 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny chutě Asie na jednom talíři. Přesně takhle chutnají singapurské nudle Tomáše Stehlíka, spolumajitele bistra Woker. 

Suroviny

nudle rýžové vlasové 70 g
skleněné
nudle 70 g
vaječné čínské
rostlinný olej 3 PL
vejce 2 ks
prošlehaná
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno nasekaný
česnek ½ PL
nadrobno nasekaný
kari koření ½ PL
na nudličky
krevety 8 ks
větší, syrové, vyloupané a očištěné
paprika červená ½ ks
na proužky
paprika zelená ½ ks
na proužky
mrkev 1 ks
nakrájená podélně napůl a potom na tenké plátky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
vývar kuřecí 250 ml
ústřicová omáčka 4 PL
sójová omáčka tmavá 1 PL
sezamový olej 1 PL
pak čoi 2 ks
hlávky rozebrané na listy a pokrájené
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na plátky
klíčky 1 hrnek
sójové
K podávání
cibule smažená 2 PL
ještě lépe smažená šalotka
koriandr čerstvý 4 snítky
lístky otrhané
pažitka
dlouhé stonky na ozdobení
sezamová semínka 1 ČL
světlá
sezamová semínka 1 ČL
tmavá

Postup

1

Skleněné nudle namočte přes noc do studené vody. Druhý den je sceďte a nechte okapat. Vaječné nudle uvařte do poloměkka a nechte vychladnout. 

2

Ve velkém woku zahřejte rostlinný olej a přidejte k němu rozmíchaná vejce. Dobře je orestujte a postupně do woku přidejte česnek, zázvor, kari, vepřové maso a v posledních 2 minutách krevety. Vše velmi rychle promíchejte, orestujte a přidejte papriky, mrkev a řapíkatý celer. 

3

Promíchejte a přidejte obojí nudle a opět vše orestujte. Přilijte vývar, obě omáčky a všechno na středním plameni za občasného promíchání vařte, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří. Vmíchejte sezamový olej, pak čoi, jarní cibulku, sójové klíčky a sejměte z plotny. Podávejte sypané smaženou šalotkou, koriandrem, pažitkou a sezamem.

NĚCO NAVÍC
V asijské kuchyni hraje důležitou roli krájení - suroviny mají mít pravidelné úhledné tvary (zelenina je proto nakrájená na pěkně šikmé plátky či proužky se zešikmenými konci).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč