Singapurské nudle

Singapurské nudle

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2122 kcal
Bílkoviny 225 g
Cukr 51 g
Tuky 108 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Všechny chutě Asie na jednom talíři. Přesně takhle chutnají singapurské nudle Tomáše Stehlíka, spolumajitele bistra Woker. 

Suroviny

70 g
skleněné nudle
70 g
vaječné čínské nudle
rostlinný olej 3 PL
vejce 2 ks
prošlehané
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno nasekaný
česnek 1 PL
nadrobno nasekaný
1 PL
koření kari
vepřové maso 150 g
na nudličky
krevety 8 ks
větší, syrové, očištěné, vyloupané
paprika červená 1 ks
na proužky
paprika zelená 1 ks
na proužky
mrkev 1 ks
nakrájená, podélně napůl a potom na tenké plátky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
vývar kuřecí 250 ml
4 PL
ústřicová omáčka
sójová omáčka tmavá 1 PL
sezamový olej 1 PL
2 ks
hlávka pak čoi rozebrané na listy a pokrájené
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na plátky
1 hrnek
sojové klíčky
k podávání
2 PL
smažená šalotka
koriandr 4 snítky
pažitka
na ozdobení
1 ČL
tmavá a světlá sezamová semínka

1 Skleněné nudle namočte přes noc do studené vody. Druhý den je sceďte a nechte okapat. Vaječné nudle uvařte do poloměkka a nechte vychladnout. 

2 Ve velkém woku zahřejte rostlinný olej a přidejte k němu rozmíchaná vejce. Dobře je orestujte a postupně do woku přidejte česnek, zázvor, kari, vepřové maso a v posledních 2 minutách krevety. Vše velmi rychle promíchejte, orestujte a přidejte papriky, mrkev a řapíkatý celer. 

3 Promíchejte a přidejte obojí nudle a opět vše orestujte. Přilijte vývar, obě omáčky a všechno na středním plameni za občasného promíchání vařte, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří. Vmíchejte sezamový olej, pak čoi, jarní cibulku, sójové klíčky a sejměte z plotny. Podávejte sypané smaženou šalotkou, koriandrem, pažitkou a sezamem.

NĚCO NAVÍC

V asijské kuchyni hraje důležitou roli krájení - suroviny mají mít pravidelné úhledné tvary (zelenina je proto nakrájená na pěkně šikmé plátky či proužky se zešikmenými konci).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit