Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Singapurské nudle

Všechny chutě Asie na jednom talíři. Přesně takhle chutnají singapurské nudle Tomáše Stehlíka, spolumajitele bistra Woker. 

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ namáčení
PT15M
Vaření 0:15
Maso

Ingredience

    • 70g skleněných nudlí
    • 70g vaječných čínských nudlí
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 1 lžíce nadrobno nasekaného zázvoru
    • 1/2 lžíce nadrobno nasekaného česneku
    • 1/2 lžíce koření kari
    • 150 g vepřové krkovice, na nudličky
    • 8 větších syrových krevet, vyloupaných a očištěných
    • 1/2 červené papriky, na proužky
    • 1/2 zelené papriky, na proužky
    • 1 střední mrkev, nakrájená podélně napůl a potom na tenké plátky
    • 1 stonek řapíkatého celeru, na plátky
    • 250 ml kuřecího vývaru
    • 4 lžíce ústřicové omáčky
    • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
    • 1 lžíce tmavého sezamového oleje
    • 2 hlávky pak čoi, rozebrané na listy a pokrájené
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
    • 1 hrnek sójových klíčků

    K PODÁVÁNÍ

    • 2 lžíce smažené šalotky
    • lístky ze 4 snítek čerstvého koriandru
    • dlouhé stonky pažitky na ozdobení
    • po 1 lžičce světlých a černých sezamových semínek

Příprava jídla

1 Skleněné nudle namočte přes noc do studené vody. Druhý den je sceďte a nechte okapat. Vaječné nudle uvařte do poloměkka a nechte vychladnout. 

2 Ve velkém woku zahřejte rostlinný olej a přidejte k němu rozmíchaná vejce. Dobře je orestujte a postupně do woku přidejte česnek, zázvor, kari, vepřové maso a v posledních 2 minutách krevety. Vše velmi rychle promíchejte, orestujte a přidejte papriky, mrkev a řapíkatý celer. 

3 Promíchejte a přidejte obojí nudle a opět vše orestujte. Přilijte vývar, obě omáčky a všechno na středním plameni za občasného promíchání vařte, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří. Vmíchejte sezamový olej, pak čoi, jarní cibulku, sójové klíčky a sejměte z plotny. Podávejte sypané smaženou šalotkou, koriandrem, pažitkou a sezamem.

NĚCO NAVÍC

V asijské kuchyni hraje důležitou roli krájení - suroviny mají mít pravidelné úhledné tvary (zelenina je proto nakrájená na pěkně šikmé plátky či proužky se zešikmenými konci).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrstková polévka minestrone

Krůtí sendvič

Americké lívance s domácím slaným karamelem

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Večeře jako z bistra

REKLAMA

Přidat komentář