Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2745 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 153 g
Tuky 116 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny chutě Asie na jednom talíři. Přesně takhle chutnají singapurské nudle Tomáše Stehlíka, spolumajitele bistra Woker. 

Související recepty

Suroviny

nudle rýžové vlasové 70 g
skleněné
nudle 70 g
vaječné čínské
rostlinný olej 3 PL
vejce 2 ks
prošlehaná
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno nasekaný
česnek 0.5 PL
nadrobno nasekaný
kari koření 0.5 PL
krkovice 150 g
na nudličky
krevety 8 ks
větší, syrové, vyloupané a očištěné
paprika červená 0.5 ks
na proužky
paprika zelená 0.5 ks
na proužky
mrkev 1 ks
nakrájená podélně napůl a potom na tenké plátky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
vývar kuřecí 250 ml
ústřicová omáčka 4 PL
sójová omáčka tmavá 1 PL
sezamový olej 1 PL
pak čoi 2 ks
hlávky rozebrané na listy a pokrájené
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na plátky
klíčky 1 hrnek
sójové
K podávání
cibule smažená 2 PL
ještě lépe smažená šalotka
koriandr 4 snítky
lístky otrhané
pažitka
dlouhé stonky na ozdobení
sezamová semínka 1 ČL
světlá
sezamová semínka 1 ČL
tmavá

1 Skleněné nudle namočte přes noc do studené vody. Druhý den je sceďte a nechte okapat. Vaječné nudle uvařte do poloměkka a nechte vychladnout. 

2 Ve velkém woku zahřejte rostlinný olej a přidejte k němu rozmíchaná vejce. Dobře je orestujte a postupně do woku přidejte česnek, zázvor, kari, vepřové maso a v posledních 2 minutách krevety. Vše velmi rychle promíchejte, orestujte a přidejte papriky, mrkev a řapíkatý celer. 

3 Promíchejte a přidejte obojí nudle a opět vše orestujte. Přilijte vývar, obě omáčky a všechno na středním plameni za občasného promíchání vařte, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří. Vmíchejte sezamový olej, pak čoi, jarní cibulku, sójové klíčky a sejměte z plotny. Podávejte sypané smaženou šalotkou, koriandrem, pažitkou a sezamem.

NĚCO NAVÍC
V asijské kuchyni hraje důležitou roli krájení - suroviny mají mít pravidelné úhledné tvary (zelenina je proto nakrájená na pěkně šikmé plátky či proužky se zešikmenými konci).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit