Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkový salát s kapary

Vsaďte na plnou chuť rajčat uzrálých na slunci a udělejte si tento salát. Lze ho podávat jako předkrm či lehkou večeři.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Salát Řecká

Ingredience

    • 2 lilky
    • 10 třešňových rajčátek, rozčtvrcených
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce kaparů
    • 4 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
    • 4 lžíce nasekaných lístků máty
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • bageta, nakrájená na tenké plátky a opečená, k podávání

Příprava jídla

1 Lilky opláchněte a na několika místech propíchejte vidličkou. Upečte je v troubě vyhřáté na 220 °C nebo nad plamenem, až slupka zčerná a dužina změkne, trvá to asi 50–60 minut. Nechte pak lilky mírně zchladnout, potom je rozkrojte napůl, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji na kostičky.

2 Přidejte rajčata, cibuli, česnek, kapary, petrželku, mátu, olej a ocet. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a uložte na 1–2 hodiny do chladu. Podávejte s pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená rajčata plněná jehněčím masem

Plněné lilky s rajčaty, olivami a fetou

Krevety saganaki

40 skvělých salátů

Přidat komentář