Vsaďte na plnou chuť rajčat uzrálých na slunci a udělejte si tento salát. Lze ho podávat jako předkrm či lehkou večeři.
Suroviny
lilek
2
ks
rajčata cherry
10
ks
rozčtvrcená
cibule červená
1
ks
nadrobno
česnek
2
stroužek
kapary
2
PL
petrželka
4
PL
najemno nasekaná
máta
4
PL
najemno
olivový olej
3
PL
balzamikový ocet
1
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bageta
na tenké plátky, opečená, k podávání
Postup
1
Lilky opláchněte a na několika místech propíchejte vidličkou. Upečte je v troubě vyhřáté na 220 °C nebo nad plamenem, až slupka zčerná a dužina změkne, trvá to asi 50–60 minut. Nechte pak lilky mírně zchladnout, potom je rozkrojte napůl, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji na kostičky.
2
Přidejte rajčata, cibuli, česnek, kapary, petrželku, mátu, olej a ocet. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a uložte na 1–2 hodiny do chladu. Podávejte s pečivem.