Lilkový salát s kapary

Lilkový salát s kapary

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 812 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 68 g
Tuky 41 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsaďte na plnou chuť rajčat uzrálých na slunci a udělejte si tento salát. Lze ho podávat jako předkrm či lehkou večeři.

Suroviny

lilek 2 ks
rajčata cherry 10 ks
rozčtvrcená
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
kapary 2 PL
petrželka 4 PL
najemno nasekaná
máta 4 PL
najemno
olivový olej 3 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bageta
na tenké plátky, opečená, k podávání

1 Lilky opláchněte a na několika místech propíchejte vidličkou. Upečte je v troubě vyhřáté na 220 °C nebo nad plamenem, až slupka zčerná a dužina změkne, trvá to asi 50–60 minut. Nechte pak lilky mírně zchladnout, potom je rozkrojte napůl, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji na kostičky.

2 Přidejte rajčata, cibuli, česnek, kapary, petrželku, mátu, olej a ocet. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a uložte na 1–2 hodiny do chladu. Podávejte s pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit