Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 812 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 68 g
Tuky 41 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsaďte na plnou chuť rajčat uzrálých na slunci a udělejte si tento salát. Lze ho podávat jako předkrm či lehkou večeři.

Suroviny

lilek 2 ks
rajčata cherry 10 ks
rozčtvrcená
nadrobno
česnek 2 stroužek
kapary 2 PL
petrželka 4 PL
najemno nasekaná
máta 4 PL
najemno
olivový olej 3 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bageta
na tenké plátky, opečená, k podávání

Postup

1

Lilky opláchněte a na několika místech propíchejte vidličkou. Upečte je v troubě vyhřáté na 220 °C nebo nad plamenem, až slupka zčerná a dužina změkne, trvá to asi 50–60 minut. Nechte pak lilky mírně zchladnout, potom je rozkrojte napůl, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji na kostičky.

2

Přidejte rajčata, cibuli, česnek, kapary, petrželku, mátu, olej a ocet. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a uložte na 1–2 hodiny do chladu. Podávejte s pečivem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín