Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená rajčata plněná jehněčím masem
Pečená rajčata plněná jehněčím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená rajčata plněná jehněčím masem

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1139 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 89 g
Tuky 52 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčata s božskou náplní vás vrátí do Řecka na dovolenou.

Suroviny

velká masitá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
extra panenský
najemno
česnek 4 stroužky
nasekané
mleté
rýže dlouhozrnná 50 g
propláchnutá
vývar kuřecí 100 ml
nebo voda
kopr 4 PL
nasekaný
petrželka 2 PL
nasekaná
máta 1 PL
nasekaná
hlávkový salát
k podávání

Postup

1

Seřízněte vršky rajčat a odložte je stranou na později. Dužinu rajčat opatrně vydlabejte lžičkou (dávejte pozor, abyste neprořízli slupku), nasekejte ji nadrobno a dejte i se zachycenou šťávou do misky. Vnitřky rajčat poprašte cukrem, sníží se tím jejich kyselost a získají mírně karamelizovanou chuť. Pak je osolte a opepřete.

2

Ve velké pánvi na 2 lžících oleje opékejte cibuli a česnek zhruba 10 minut na velmi mírném ohni doměkka. Do pánve přidejte jehněčí maso, skořici a protlak, zvyšte plamen a maso za občasného míchání ze všech stran opečte. Přidejte rajčatovou dužinu i se šťávou, rýži a vývar nebo vodu. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte na mírnějším ohni, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne, trvá to asi 15 minut. Stáhněte z ohně a po chvíli vmíchejte nasekané bylinky.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata naplňte po okraj masovou směsí, přiklopte seříznutými vršky a rajčata dejte do zapékací misky. Povrch důkladně zakápněte olejem. Rajčata podlijte zhruba 3 lžícemi vody a pečte asi 35 minut. Podávejte se zeleným salátem jako předkrm anebo hlavní chod.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...