Jídlo, které vám připomene večer v taverně.
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 °C.
2
V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm cibuli a česnek.
3
Po 2–3 minutách přidejte rajčata, chilli papričky a opékejte další 3 minuty. Jakmile začnou měknout, přilijte víno a přihoďte bylinky a vařte asi 2 minuty, dokud se víno trochu neodpaří.
4
Posypte rozdrobenou fetou a přesuňte do trouby.
5
Pečte zhruba 15 minut, až omáčka zhoustne a feta se začne rozpouštět.
6
Vyjměte, do omáčky přimíchejte krevety a vraťte zpět na 3–5 minut do trouby, než se krevety propečou.
7
Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou a salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)
- Nejlepší kombinace masa a vína aneb maso na víně(15 receptů)