Krevety saganaki

Krevety saganaki

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1365 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 140 g
Tuky 60 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které vám připomene večer v taverně.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
na tenké plátky
česnek 3 stroužek
na tenké plátky
rajčata 400 g
zralá, nahrubo
chilli paprička 2 ks
zbavené semen, nahrubo
víno bílé 150 ml
tymián 2 PL
lístky
bobkový list 1 ks
nejlépe čerstvý
sýr feta 80 g
rozdrobený
600 g
malé krevety vyloupané, mražené předem povolené
chleba bílý
lze nahradit bagetou, k podávání
salát
k podávání

1 Předehřejte troubu na 220 °C. V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm cibuli a česnek. Po 2–3 minutách přidejte rajčata, chilli papričky a opékejte další 3 minuty. Jakmile začnou měknout, přilijte víno a přihoďte bylinky a vařte asi 2 minuty, dokud se víno trochu neodpaří. Posypte rozdrobenou fetou a přesuňte do trouby.

2 Pečte zhruba 15 minut, až omáčka zhoustne a feta se začne rozpouštět. Vyjměte, do omáčky přimíchejte krevety a vraťte zpět na 3–5 minut do trouby, než se krevety propečou. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou a salátem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit