Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevety saganaki

Jídlo, které vám připomene večer v taverně.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Z plechu Řecká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 400 g zralých rajčat, nahrubo nasekaných
    • 2–3 červené chilli papričky, zbavené semen a nahrubo nasekané
    • 150 ml suchého bílého vína
    • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
    • 1 bobkový list, nejlépe čerstvý
    • 80 g sýra feta, rozdrobeného
    • 600 g malých krevet, vyloupaných (mražené předem povolené)
    • čerstvý bílý chléb nebo bageta a listový salát k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 220 °C. V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm cibuli a česnek. Po 2–3 minutách přidejte rajčata, chilli papričky a opékejte další 3 minuty. Jakmile začnou měknout, přilijte víno a přihoďte bylinky a vařte asi 2 minuty, dokud se víno trochu neodpaří. Posypte rozdrobenou fetou a přesuňte do trouby.

2 Pečte zhruba 15 minut, až omáčka zhoustne a feta se začne rozpouštět. Vyjměte, do omáčky přimíchejte krevety a vraťte zpět na 3–5 minut do trouby, než se krevety propečou. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou a salátem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená rajčata plněná jehněčím masem

Plněné lilky s rajčaty, olivami a fetou

Lilkový salát s kapary

30 receptů s rybami a mořskými plody

Přidat komentář