Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety saganaki
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 30
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1923 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 140 g
Tuky 66 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety saganaki – jídlo, které vám připomene večer v taverně. Jednoduchá příprava krevet s rajčaty a bílým vínem si můžete vychutnat i u vás doma. Senzační recept inspirovaný řeckou kuchyní.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
na tenké plátky
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
rajče 400 g
zralá, nahrubo
bez semen, nahrubo nasekaná
suché
tymián 2 PL
čerstvý, lístky
ideálně čerstvý
rozdrobený
krevety 600 g
malé, vyloupané (mražené předem povolené)
nebo bageta, k podávání
salát
k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C.

2

V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm cibuli a česnek.

3

Po 2–3 minutách přidejte rajčata, chilli papričky a opékejte další 3 minuty. Jakmile začnou měknout, přilijte víno a přihoďte bylinky a vařte asi 2 minuty, dokud se víno trochu neodpaří.

4

Posypte rozdrobenou fetou a přesuňte do trouby.

5

Pečte zhruba 15 minut, až omáčka zhoustne a feta se začne rozpouštět.

6

Vyjměte, do omáčky přimíchejte krevety a vraťte zpět na 3–5 minut do trouby, než se krevety propečou.

7

Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou a salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín