0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevety saganaki

Krevety saganaki

4.3 / 5. Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1923 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 140 g
Tuky 66 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které vám připomene večer v taverně.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
na tenké plátky
česnek 3 stroužek
na tenké plátky
rajče 400 g
zralá, nahrubo
chilli paprička 2 ks
víno bílé 150 ml
suché
tymián 2 PL
lístky
bobkový list 1 ks
sýr feta 80 g
rozdrobený
krevety 600 g
vyloupané
chleba bílý
nebo bageta, k podávání
salát
k podávání

1 Předehřejte troubu na 220 °C. V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm cibuli a česnek. Po 2–3 minutách přidejte rajčata, chilli papričky a opékejte další 3 minuty. Jakmile začnou měknout, přilijte víno a přihoďte bylinky a vařte asi 2 minuty, dokud se víno trochu neodpaří. Posypte rozdrobenou fetou a přesuňte do trouby.

2 Pečte zhruba 15 minut, až omáčka zhoustne a feta se začne rozpouštět. Vyjměte, do omáčky přimíchejte krevety a vraťte zpět na 3–5 minut do trouby, než se krevety propečou. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou a salátem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit