Krevety saganaki – jídlo, které vám připomene večer v taverně. Jednoduchá příprava krevet s rajčaty a bílým vínem si můžete vychutnat i u vás doma. Senzační recept inspirovaný řeckou kuchyní.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C.
V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm cibuli a česnek.
Po 2–3 minutách přidejte rajčata, chilli papričky a opékejte další 3 minuty. Jakmile začnou měknout, přilijte víno a přihoďte bylinky a vařte asi 2 minuty, dokud se víno trochu neodpaří.
Posypte rozdrobenou fetou a přesuňte do trouby.
Pečte zhruba 15 minut, až omáčka zhoustne a feta se začne rozpouštět.
Vyjměte, do omáčky přimíchejte krevety a vraťte zpět na 3–5 minut do trouby, než se krevety propečou.
Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou a salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší kombinace masa a hroznů aneb Připravte si maso na víně(23 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )