Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Lehké jídlo, ingredience můžete navíc jednoduše násobit podle počtu strávníků.

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení salátu
PT10M
Vaření 0:10
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 2 filety z lososa, bez kůže
    • 3–4 lžičky cajunského koření (nebo smíchejte uzenou papriku, česnekovou sůl, sušený tymián a mletý pepř v poměru 1 : 1 : 1 : 1, případně přidejte i špetku kajenského pepře)
    • 1 lžíce másla

    NA SALÁT

    • 1/4 menší hlávky bílého zelí, nakrouhaná najemno
    • 1/2 zelené papriky, na proužky
    • 1/2 červené cibule, nakrájená na plátky
    • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenké plátky
    • 2 lžičky bílého vinného octa
    • 1 lžíce majonézy
    • sůl
     

Příprava jídla

1 Všechny ingredience na salát dejte do mísy, promíchejte, osolte, ještě jednou promíchejte a nechte 10 minut odstát.

2 Filety ryby posypte z obou stran cajunským kořením nebo jeho domácí zjednodušenou náhradou. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a rybu na něm opečte z obou stran tak, aby uvnitř zůstalo maso růžové, bude to trvat zhruba 8–10 minut.

3 Na talíř nandejte salát a na něj posaďte plátek ryby. Podávejte.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tortellini ve vývaru s pórkem

Kuřecí páj se zeleninou

Jehněčí po španělsku

Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

REKLAMA

Přidat komentář