Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2717 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 167 g
Tuky 139 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přidejte do aromatické krusty dvě sardelová filátka a lžíci kaparů, bude ještě pikantnější.

Suroviny

losos 600 g
filety
toustový chléb 2 plátky
parmazán 4 PL
strouhaný
petrželka 2 PL
bazalka 1 PL
šalvěj 4 lístky
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
citronová kůra 2 ČL
z biocitronu
olivový olej 3 PL
panenský
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
brambory
k podávání
1 Toustový chleba rozmixujte s parmazánem, bylinkami, česnekem a citronovou kůrou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Lososa osolte, opepřete a položte na plech vyložený papírem na pečení. Pokapejte 1 lžící oleje a rozprostřete na něj aromatickou strouhankovou směs. Lehce přimáčkněte dlaněmi. Pokapejte zbytkem oleje.

3 Vložte do trouby a pečte 10 minut, aby losos byl uvnitř ještě šťavnatý.

4 Na přílohu uvařte brambory doměkka, slijte, nechte mírně zchladnout a překrájejte napůl. Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Zlehka ji promíchejte s bramborami a podávejte je teplé s lososem.


Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit