0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

3.9 / 5. Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 174 g
Tuky 198 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidejte do aromatické krusty dvě sardelová filátka a lžíci kaparů, bude ještě pikantnější.

Suroviny

losos 600 g
filety
toustový chléb 2 plátky
parmazán 4 PL
strouhaný
petrželka 2 PL
bazalka 1 PL
šalvěj 4 lístky
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
citronová kůra 2 ČL
z biocitronu
olivový olej 3 PL
panenský
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
brambory
k podávání
Na zálivku
hořčice dijonská 4 ČL
citronová štáva 4 ČL
olivový olej 4 PL
petrželka 2 PL
pažitka 2 PL

1 Toustový chleba rozmixujte s parmazánem, bylinkami, česnekem a citronovou kůrou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Lososa osolte, opepřete a položte na plech vyložený papírem na pečení. Pokapejte 1 lžící oleje a rozprostřete na něj aromatickou strouhankovou směs. Lehce přimáčkněte dlaněmi. Pokapejte zbytkem oleje.

3 Vložte do trouby a pečte 10 minut, aby losos byl uvnitř ještě šťavnatý.

4 Na přílohu uvařte brambory doměkka, slijte, nechte mírně zchladnout a překrájejte napůl. Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Zlehka ji promíchejte s bramborami a podávejte je teplé s lososem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit