0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

4.4/5 Počet hodnocení: 66
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 174 g
Tuky 198 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidejte do aromatické krusty dvě sardelová filátka a lžíci kaparů, bude ještě pikantnější.

Suroviny

losos 600 g
filety
toustový chléb 2 plátky
strouhaný
petrželka 2 PL
bazalka 1 PL
šalvěj 4 lístky
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
citronová kůra 2 ČL
z biocitronu
olivový olej 3 PL
panenský
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
k podávání
Na zálivku
hořčice dijonská 4 ČL
citronová šťáva 4 ČL
olivový olej 4 PL
petrželka 2 PL
pažitka 2 PL

Postup

1

Toustový chleba rozmixujte s parmazánem, bylinkami, česnekem a citronovou kůrou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Lososa osolte, opepřete a položte na plech vyložený papírem na pečení. Pokapejte 1 lžící oleje a rozprostřete na něj aromatickou strouhankovou směs. Lehce přimáčkněte dlaněmi. Pokapejte zbytkem oleje.

3

Vložte do trouby a pečte 10 minut, aby losos byl uvnitř ještě šťavnatý.

4

Na přílohu uvařte brambory doměkka, slijte, nechte mírně zchladnout a překrájejte napůl. Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Zlehka ji promíchejte s bramborami a podávejte je teplé s lososem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč