Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s hráškem a okurkovým salátem
Losos s hráškem a okurkovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos s hráškem a okurkovým salátem

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1842 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 77 g
Tuky 90 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla! Šťavnatá ryba, křupavý salát, delikátní dresink.

Suroviny

losos 4 filety
každý o váze cca 200g, bez kůže
olivový olej
na potírání
sůl mořská
pepř
černý, drcený
nakrájená na tenké a dlouhé plátky, se slupkou
mražený hrášek 400 g
blanšírovaný
jarní cibulka 1 hrst
nasekaná nať
Na jogurtový dresink
olivový olej 1 PL
kapary 2 PL
solené, opláchnuté, osušené, nasekané na drobno
sůl mořská
pepř
černý, drcený

Postup

1

Nejprve připravte dresink: v míse smíchejte všechny uvedené ingredience. Dejte stranou.

2

Na středním plameni rozehřejte velkou teflonovou pánev. Lososa potřete olivovým olejem, posypte solí a pepřem a dejte na pánev. Opékejte čtyři až pět minut z každé strany nebo tak, jak vám vyhovuje.

3

Nechte vychladnout a každý kousek přepulte.

4

Okurku promíchejte s cibulkou a hráškem.

 

5

Lososa podávejte s porcí salátu a jogurtového dresinku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...