V jednoduchosti je síla! Šťavnatá ryba, křupavý salát, delikátní dresink.
Suroviny
losos
4
filety
každý o váze cca 200g, bez kůže
olivový olej
na potírání
sůl mořská
pepř
černý, drcený
okurka
1
ks
nakrájená na tenké a dlouhé plátky, se slupkou
mražený hrášek
400
g
blanšírovaný
jarní cibulka
1
hrst
nasekaná nať
Na jogurtový dresink
jogurt bílý
125
g
olivový olej
1
PL
citronová šťáva
1
PL
kapary
2
PL
solené, opláchnuté, osušené, nasekané na drobno
sůl mořská
pepř
černý, drcený
Postup
1
Nejprve připravte dresink: v míse smíchejte všechny uvedené ingredience. Dejte stranou.
2
Na středním plameni rozehřejte velkou teflonovou pánev. Lososa potřete olivovým olejem, posypte solí a pepřem a dejte na pánev. Opékejte čtyři až pět minut z každé strany nebo tak, jak vám vyhovuje.
3
Nechte vychladnout a každý kousek přepulte.
4
Okurku promíchejte s cibulkou a hráškem.
5
Lososa podávejte s porcí salátu a jogurtového dresinku.