Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lososí filet s olivami a rajčátky
Lososí filet s olivami a rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lososí filet s olivami a rajčátky

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3457 kcal
Bílkoviny 361 g
Sacharidy 85 g
Tuky 172 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lososí filet servírujte v pekáči, ve kterém jste ho pekli, a jednotlivé porce krájejte až na stole. Jen tak rodinu nebo hosty nepřipravíte o krásný pohled na obrovský kus propečené, šťavnaté, růžové a neodolatelně vonící ryby.

Suroviny

fazolky zelené 200 g
rajčata cherry 15 ks
vypeckované
olivový olej
trocha
sůl mořská
pepř
černý, drcený
losos 2 filety
velké
ančovičky (konzerva) 10 ks
(nemusí být)
na ozdobu

Postup

1

Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si díky této úpravě nejlépe zachovají nejen barvu, ale i chuť a křehkost.

2

Blanšírované fazolky, rajčátka a olivy vsypte do mísy, pokrop­te olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Filety omyjte, osušte a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. Pak je po obou stranách pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

3

Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, a to i s vloženým pekáčem. Doprostřed pekáče pak dejte filety a ke stranám rajčatovou směs s fazolkami; jestli chcete, ozdobte ji ančovičkami. Pečte zhruba deset, maximálně však patnáct minut.

4

Před podáváním jednotlivé porce pokapejte citronovou šťávou nebo poklaďte kolečky citronu a posypte nasekaným koprem. Servírujte s vařenými či americkými bramborami anebo s domácí bramborovou kaší, případně s rozpečenou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...