Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lososí filet s olivami a rajčátky
Lososí filet s olivami a rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lososí filet s olivami a rajčátky

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3457 kcal
Bílkoviny 361 g
Sacharidy 85 g
Tuky 172 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lososí filet servírujte v pekáči, ve kterém jste ho pekli, a jednotlivé porce krájejte až na stole. Jen tak rodinu nebo hosty nepřipravíte o krásný pohled na obrovský kus propečené, šťavnaté, růžové a neodolatelně vonící ryby.

Suroviny

fazolky zelené 200 g
rajčata cherry 15 ks
vypeckované
olivový olej
trocha
sůl mořská
pepř
černý, drcený
losos 2 filety
velké
ančovičky (konzerva) 10 ks
(nemusí být)
na ozdobu

Postup

1

Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si díky této úpravě nejlépe zachovají nejen barvu, ale i chuť a křehkost.

2

Blanšírované fazolky, rajčátka a olivy vsypte do mísy, pokrop­te olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Filety omyjte, osušte a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. Pak je po obou stranách pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

3

Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, a to i s vloženým pekáčem. Doprostřed pekáče pak dejte filety a ke stranám rajčatovou směs s fazolkami; jestli chcete, ozdobte ji ančovičkami. Pečte zhruba deset, maximálně však patnáct minut.

4

Před podáváním jednotlivé porce pokapejte citronovou šťávou nebo poklaďte kolečky citronu a posypte nasekaným koprem. Servírujte s vařenými či americkými bramborami anebo s domácí bramborovou kaší, případně s rozpečenou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč