Losos s mandlovým pestem a pečenou dýní je výborné, jednoduché, rychlé jídlo hrající barvami. Svěží zelené fazolky skvěle doplňují výraznou chuť okořeněné dýně a ryby.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. Kostky dýně promíchejte s 1,5 lžící olivového oleje, rozmarýnem, sušeným česnekem, paprikou, pepřem a solí. Vsypte na plech a dejte do trouby na 15 minut. Pak vytáhněte a přidejte k dýni osolené a opepřené filety lososa kůží dolů a pečte dalších cca 12 minut (či podle velikosti filetu).
Mezitím připravte pesto. Lístky petrželky, mandle a stroužek česneku vložte do kuchyňského robotu (food processoru) a rozmixujte. Můžete suroviny také utřít v hmoždíři. Vmíchejte 100 ml oleje a dosolte.
Na talíř vložte kostky dýně a lososa, na rybu navrstvěte trochu pesta. Podávejte s fazolkami.
NĚCO NAVÍC
Polovinu dýně můžete vyměnit za kostičky brambor. Pokud vám pesto zbyde, skladujte je v lednici, povrch pesta zalijte olejem.