Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2994 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 263 g
Tuky 146 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevná večeře, kterou zvládnete připravit během chvilky!

Suroviny

losos 4 ks
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
paprika červená 3 ks
bez semen, na proužky
olivový olej 1 PL
rýže vařená 4 porce
podle vlastního výběru (basmati, jasmínová, natural,..)
avokádo 1 ks
dužina na tenké plátky
limeta 0.5 ks
podélně nakrájená na 4 klínky
Na marinádu
olivový olej 4 PL
limeta 2 ks
šťáva
koriandr 3 PL
najemno + celé lístky na ozdobu
med 3 ČL
česnek 2 stroužek
prolisované

1 Předehřejte troubu na 240°C.

Připravte marinádu: Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, koriandr, med a česnek. Lososové filety dejte do ploché mísy, osolte je a opepřete a přelijte zhruba polovinou marinády. V marinádě je obraťte, zakryjte fólií a nechte chvilku marinovat.

3 Rozložte papriku na plech vyložený pečicím papírem, promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do trouby na 10 minut.

4 Po 10 minutách pečení vyjměte plech z trouby a rozložte filety na papriku. Pečte, dokud nejsou papriky hotové a losos propečený – ještě asi 15–20 minut.

5 Na talíře nebo do misek rozdělte rýži, nahoru vždy vložte lososový filet, doplňte pečenou paprikou, avokádem a klínkem z limety. Ozdobte koriandrem a podávejte se zbytkem marinády k přelití.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit