Barevná večeře, kterou zvládnete připravit během chvilky!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 240°C.
Připravte marinádu: Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, koriandr, med a česnek. Lososové filety dejte do ploché mísy, osolte je a opepřete a přelijte zhruba polovinou marinády. V marinádě je obraťte, zakryjte fólií a nechte chvilku marinovat.
Rozložte papriku na plech vyložený pečicím papírem, promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do trouby na 10 minut.
Po 10 minutách pečení vyjměte plech z trouby a rozložte filety na papriku. Pečte, dokud nejsou papriky hotové a losos propečený – ještě asi 15–20 minut.
Na talíře nebo do misek rozdělte rýži, nahoru vždy vložte lososový filet, doplňte pečenou paprikou, avokádem a klínkem z limety. Ozdobte koriandrem a podávejte se zbytkem marinády k přelití.