0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3328 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 249 g
Tuky 170 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevná večeře, kterou zvládnete připravit během chvilky!

Suroviny

losos 4 filety
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
paprika červená 3 ks
bez semen, na proužky
olivový olej 1 PL
rýže vařená 4 porce
podle vlastního výběru (basmati, jasmínová, natural,..)
dužina na tenké plátky
limeta ½ ks
podélně nakrájená na 4 klínky
Na marinádu
olivový olej 4 PL
limetová šťáva
ze 2 limet
koriandr čerstvý 3 PL
najemno + celé lístky na ozdobu
med 3 ČL
česnek 2 stroužek
prolisované

1 Předehřejte troubu na 240°C.

Připravte marinádu: Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, koriandr, med a česnek. Lososové filety dejte do ploché mísy, osolte je a opepřete a přelijte zhruba polovinou marinády. V marinádě je obraťte, zakryjte fólií a nechte chvilku marinovat.

3 Rozložte papriku na plech vyložený pečicím papírem, promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do trouby na 10 minut.

4 Po 10 minutách pečení vyjměte plech z trouby a rozložte filety na papriku. Pečte, dokud nejsou papriky hotové a losos propečený – ještě asi 15–20 minut.

5 Na talíře nebo do misek rozdělte rýži, nahoru vždy vložte lososový filet, doplňte pečenou paprikou, avokádem a klínkem z limety. Ozdobte koriandrem a podávejte se zbytkem marinády k přelití.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč