Medový losos se špaldovým salátem

Medový losos se špaldovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medový losos se špaldovým salátem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3543 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 232 g
Tuky 201 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po bohatých Vánocích vás to táhne spíše k nutričně vyváženějším a zdravějším pokrmům? Tenhle obilný salát je originální, chutný a výživný. A medový losos? Naše nová redakční závislost!

Suroviny

kroupy 320 g
špaldové – kernotto (k dostání v prodejnách zdravé výživy)
cuketa 1 ks
malá
cibule červená 1 ks
menší
jablečný ocet 100 ml
nebo rýžový
krupicový cukr 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 1 hrnek
olivový olej 4 PL
citronová štáva 2 PL
petrželka
lístky k podávání
citron plátky
k podávání
Na lososa
paprika uzená 1 PL
med 80 g
tekutý
olivový olej 80 ml
losos 600 g
filet zbavený kůže
sůl vločková

Postup

1

Kroupy propláchněte a dejte vařit podle návodu na obalu. Vařte dokřupava na skus, asi 15 minut. Slijte je a zatím odložte.

2

Cuketu podélně rozřízněte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli nakrájejte na tenké proužky. V míse smíchejte ocet a cukr, až se cukr rozpustí, osolte a opepřete. Do nálevu vložte cuketu a cibuli a nechte marinovat.

3

Troubu rozehřejte na 200°C. Na lososa v misce rozšlehejte papriku, med a olej. Filet položte na plech vyložený pečicím papírem a důkladně potřete vzniklou glazurou. Posypte vločkovou solí, vložte do trouby a pečte cca 15 minut, aby byl losos středně propečený. Pak vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout.

4

Mezitím spařte mražený hrášek. Prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do uvařených krup. Cibuli a cuketu vyjměte z marinády, nechte okapat a přidejte do krup společně s hráškem. Salát naservírujte na talíř, na něj položte rybu, ozdobte lístky petrželky, plátky citronu a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit