0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medový losos se špaldovým salátem

Medový losos se špaldovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medový losos se špaldovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3543 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 232 g
Tuky 201 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po bohatých Vánocích vás to táhne spíše k nutričně vyváženějším a zdravějším pokrmům? Tenhle obilný salát je originální, chutný a výživný. A medový losos? Naše nová redakční závislost!

Suroviny

kroupy 320 g
špaldové – kernotto (k dostání v prodejnách zdravé výživy)
malá
cibule červená 1 ks
menší
jablečný ocet 100 ml
nebo rýžový
krupicový cukr 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 1 hrnek
olivový olej 4 PL
citronová šťáva 2 PL
petrželka
lístky k podávání
citron plátky
k podávání
Na lososa
paprika mletá uzená 1 PL
med 80 g
tekutý
olivový olej 80 ml
losos 600 g
filet zbavený kůže
sůl vločková

Postup

1

Kroupy propláchněte a dejte vařit podle návodu na obalu. Vařte dokřupava na skus, asi 15 minut. Slijte je a zatím odložte.

2

Cuketu podélně rozřízněte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli nakrájejte na tenké proužky. V míse smíchejte ocet a cukr, až se cukr rozpustí, osolte a opepřete. Do nálevu vložte cuketu a cibuli a nechte marinovat.

3

Troubu rozehřejte na 200°C. Na lososa v misce rozšlehejte papriku, med a olej. Filet položte na plech vyložený pečicím papírem a důkladně potřete vzniklou glazurou. Posypte vločkovou solí, vložte do trouby a pečte cca 15 minut, aby byl losos středně propečený. Pak vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout.

4

Mezitím spařte mražený hrášek. Prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do uvařených krup. Cibuli a cuketu vyjměte z marinády, nechte okapat a přidejte do krup společně s hráškem. Salát naservírujte na talíř, na něj položte rybu, ozdobte lístky petrželky, plátky citronu a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč