Špagety s arašídovou omáčkou a lososem

Špagety s arašídovou omáčkou a lososem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2281 kcal
Bílkoviny 154 g
Cukr 154 g
Tuky 104 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny v thajském stylu, ovšem trochu zjednodušené. A proč se shánět se speciálními asijskými nudlemi, když skvěle poslouží i úplně obyčejné špagety?

Suroviny

špagety 300 g
sůl
losos 4 ks
paprika červená 1 ks
na nudličky
paprika žlutá 1 ks
na nudličky
zelí červené hrst
najemno
koriandr hrst
lístky nahrubo + další k podávání
jarní cibulka 1 ks
na šikmá kolečka
Na omáčku
arašídové máslo 0.5 hrnku
křupavé
limeta 2 ks
šťáva
sójová omáčka 2 PL
sriracha 1 PL
lze nahradit chilli vločkami /jinou pálivou omáčkou
med 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
česnek 1 stroužek
utřený

1 Všechny ingredience na omáčku důkladně prošlehejte v misce a odložte.

2 Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě. Hlídejte, aby byly al dente.

3 Filety z lososa osolte a opečte na pánvi.

4 Vodu z těstovin slijte, ale trochu jí uchovejte v hrnci. Do hrnce přilijte omáčku a promíchejte. Nakonec vmíchejte obě papriky, zelí a koriandr. Podávejte s filety lososa, zdobené koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit