Suroviny
Korpus
vejce
5
ks
cukr
100
g
mák mletý
120
g
sůl
špetka
Krém
mascarpone
450
g
cukr
40
g
Na ozdobení
marmeláda
Postup
1
Dvě formy o průměru 15 cm vyložte pečícím papírem.
2
Bílky ušleháme se špetkou soli pak přisypeme asi 1/3 cukru a šlehame do tuha.
3
Žloutky se zbylým cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme mák. K máku ručně přimíchat sníh (asi na 3x ) Těsto rozdělíme do forem a pečeme asi 30 - 35 minut. Necháme vychladnout.
4
Krém: Do mascarpone zašleháme cukr, citronovou kůru a šťávu. Je - li krém příliš tuhý přidáme pár lžic mléka.
5
Korpus rozdělíme na dvě části, potřeme marmeládou a pak krémem. Povrch dortu dozdobíme jadérky granátového jablka.
6
Dort dáme ztuhnout do lednice a konzumujeme až druhý den kdy se chutě propojí.