Šlehaný borůvkový cheesecake

Šlehaný borůvkový cheesecake

3.7 / 5. Počet hodnocení: 30
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3351 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 278 g
Tuky 213 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé a zlatavé hrudky máslových sušenek dotáhly celou kompozici k naprosté dokonalosti – pohár chtěli všichni!

Suroviny

žloutek 2 ks
krupicový cukr 100 g
krémový sýr 250 g
čerstvý
smetana ke šlehání 100 ml
ušlehaná
borůvky 250 g
čerstvé
sušenky 250 g
máslové
máslo 50 g

1 Žloutky s cukrem vyšlehejte nad horkou párou do pěny. Prošlehejte se sýrem a šlehačkou. Dejte do lednice vychladnout.

2 Rozmixujte sušenky s máslem, rozprostřete v hrudkách na plech s pečicím papírem a pečte na 180 °C dozlatova.

3 Do pohárů dejte část borůvek, na ně cukrářským sáčkem nastříkejte krém a zasypte vrstvou sušenek; opakujte do naplnění poháru. Poslední naneste krém a posypte ho trochou sušenkové směsi a borůvkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit