Křupavé a zlatavé hrudky máslových sušenek dotáhly celou kompozici k naprosté dokonalosti – pohár chtěli všichni!
Suroviny
žloutek
2
ks
krupicový cukr
100
g
krémový sýr
250
g
čerstvý
smetana ke šlehání
100
ml
ušlehaná
borůvky
250
g
čerstvé
sušenky
250
g
máslové
máslo
50
g
Postup
1
Žloutky s cukrem vyšlehejte nad horkou párou do pěny. Prošlehejte se sýrem a šlehačkou. Dejte do lednice vychladnout.
2
Rozmixujte sušenky s máslem, rozprostřete v hrudkách na plech s pečicím papírem a pečte na 180 °C dozlatova.
3
Do pohárů dejte část borůvek, na ně cukrářským sáčkem nastříkejte krém a zasypte vrstvou sušenek; opakujte do naplnění poháru. Poslední naneste krém a posypte ho trochou sušenkové směsi a borůvkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů )