0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šlehaný borůvkový cheesecake

Šlehaný borůvkový cheesecake

3.7 / 5. Počet hodnocení: 34
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3351 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 278 g
Tuky 213 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé a zlatavé hrudky máslových sušenek dotáhly celou kompozici k naprosté dokonalosti – pohár chtěli všichni!

Suroviny

žloutek 2 ks
krupicový cukr 100 g
krémový sýr 250 g
čerstvý
smetana ke šlehání 100 ml
ušlehaná
borůvky 250 g
čerstvé
sušenky 250 g
máslové
máslo 50 g

1 Žloutky s cukrem vyšlehejte nad horkou párou do pěny. Prošlehejte se sýrem a šlehačkou. Dejte do lednice vychladnout.

2 Rozmixujte sušenky s máslem, rozprostřete v hrudkách na plech s pečicím papírem a pečte na 180 °C dozlatova.

3 Do pohárů dejte část borůvek, na ně cukrářským sáčkem nastříkejte krém a zasypte vrstvou sušenek; opakujte do naplnění poháru. Poslední naneste krém a posypte ho trochou sušenkové směsi a borůvkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit