Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Na více než 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 258 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 38 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do salátu i sněhových pusinek

Suroviny

maliny 250 g
čerstvé, dobře přebrané (neplesnivé)
vinný ocet červený 500 ml
alespoň 6%, lze nahradit jablečným octem

Postup

1

Maliny rozmixujte, přes čistý trychtýř nalijte do lahve (přibližně 750ml) a zalijte octem. Čistou papírovou utěrkou zbavte hrdlo lahve malinové drti, zavřete a nechte stát 3 měsíce v chladu a temnu. Pak sceďte přes plátno a plňte do čistých lahví.

NĚCO NAVÍC
Podobně se dají použít i lesní jahody, brusinky nebo ostružiny.

DALŠÍ OCHUCENÉ OCTY Verze pro nedočkavé Podrťte maliny, zalijte je octem a nechte stát v uzavřené lahvi aspoň týden.
Ocet koprový Do litrové sklenice se širokým hrdlem vložte opraný a natrhaný svazek kopru a zalijte 750 ml octa (hodí se obyčejný 8%, jablečný či bílý vinný). Nechte několik (3–6, ale i více) týdnů stát na světle, pak sceďte přes plátno nebo přes husté síto a plňte do lahví. Hodí se do koprovky i k dochucování salátů či rybích pokrmů.
Ozdobený ocet Chcete-li ocet použít jako dárek, je lepší do něj po scezení vložit na ozdobu novou bylinku či kousek čerstvého ovoce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...