Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinový ocet

Do salátu i sněhových pusinek

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na více než 500 ml
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • 250 g malin (dobře přebraných, čerstvých a neplesnivých)
    • 500 ml červeného vinného nebo jablečného octa (alespoň 6% a dobrého) 

Příprava jídla

Maliny rozmixujte, přes čistý trychtýř nalijte do lahve (přibližně 750ml) a zalijte octem. Čistou papírovou utěrkou zbavte hrdlo lahve malinové drti, zavřete a nechte stát 3 měsíce v chladu a temnu. Pak sceďte přes plátno a plňte do čistých lahví. 

NĚCO NAVÍC

Podobně se dají použít i lesní jahody, brusinky nebo ostružiny. 

DALŠÍ OCHUCENÉ OCTY

  • Verze pro nedočkavé Podrťte maliny, zalijte je octem a nechte stát v uzavřené lahvi aspoň týden.
  • Ocet koprový Do litrové sklenice se širokým hrdlem vložte opraný a natrhaný svazek kopru a zalijte 750 ml octa (hodí se obyčejný 8%, jablečný či bílý vinný). Nechte několik (3–6, ale i více) týdnů stát na světle, pak sceďte přes plátno nebo přes husté síto a plňte do lahví. Hodí se do koprovky i k dochucování salátů či rybích pokrmů.
  • Ozdobený ocet Chcete-li ocet použít jako dárek, je lepší do něj po scezení vložit na ozdobu novou bylinku či kousek čerstvého ovoce.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybízový sirup

Škola vaření: chilli omáčka

Škola vaření: chilli omáčka

Do skla!

Přidat komentář