Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Na více než 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 258 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 38 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do salátu i sněhových pusinek

Suroviny

maliny 250 g
čerstvé, dobře přebrané (neplesnivé)
vinný ocet červený 500 ml
alespoň 6%, lze nahradit jablečným octem

1 Maliny rozmixujte, přes čistý trychtýř nalijte do lahve (přibližně 750ml) a zalijte octem. Čistou papírovou utěrkou zbavte hrdlo lahve malinové drti, zavřete a nechte stát 3 měsíce v chladu a temnu. Pak sceďte přes plátno a plňte do čistých lahví. 

NĚCO NAVÍC
Podobně se dají použít i lesní jahody, brusinky nebo ostružiny. 

DALŠÍ OCHUCENÉ OCTY

  • Verze pro nedočkavé Podrťte maliny, zalijte je octem a nechte stát v uzavřené lahvi aspoň týden.
     
  • Ocet koprový Do litrové sklenice se širokým hrdlem vložte opraný a natrhaný svazek kopru a zalijte 750 ml octa (hodí se obyčejný 8%, jablečný či bílý vinný). Nechte několik (3–6, ale i více) týdnů stát na světle, pak sceďte přes plátno nebo přes husté síto a plňte do lahví. Hodí se do koprovky i k dochucování salátů či rybích pokrmů.
     
  • Ozdobený ocet Chcete-li ocet použít jako dárek, je lepší do něj po scezení vložit na ozdobu novou bylinku či kousek čerstvého ovoce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč