0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mandarinkové campari

Mandarinkové campari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandarinkové campari

4.2 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 834 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 197 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Campari se šampaňským je působivý začátek romantické večeře.

Suroviny

mandarinky 1 kg
ideálně klementinky
175 g
džus s granátového jablko
krupicový cukr 3 PL
na ozdobení skleniček
6 PL
campari
víno šumivé 350 ml
lze nahradit sektem

1 Z klementinek vymačkejte šťávu a tu pak smíchejte s džusem. Dejte vychladit.

2 Okraje skleniček na šampaňské (typu flétna) zlehka namočte do vody a poté je obalte v krupicovém cukru – vytvoří úžasný zmrzlý efekt. Do každé skleničky dejte jednu lžičku campari, do poloviny zalijte citrusovou šťávou s džusem a dolijte šampaňským. Pokud chcete, přidejte pár semínek z granátového jablka – umocníte celkový dojem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit