Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s mandarinkami

Mandarinka má jemnou svěží chuť a nejlepší je čerstvá buď samostatně nebo jako součást salátů, müsli, různých dezertů či míchaných nápojů. Výborně chutná i ve formě ovocné šťávy nebo zmrzliny, hodí se však i do koláčů a buchet. 

...

 

  • Mandarinky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, draslíku, hořčíku, vitamínů B1, B2, B3 a betakarotenu.
  • Obsahují až sedmkrát více přírodního synefrinu než ostatní citrusy. Synefrin uvolňuje ucpaný nos a pomáhá i při spalování tuků.
  • Mandarinky se pěstovaly již ve 12. století. n. l. v Číně a odtud se rozšířila do jihovýchodní Asie a Indie. Mandarinky by se měly skladovat v chladu, ale ne v chladničce. Doporučuje se sníst je co nejdříve po zakoupení dříve než vyschnou.
 

Celý popis