Maracujové marshmallow

Maracujové marshmallow

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Snadné Na cca 750 g marshmallows

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3460 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 832 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„I když to není zrovna nízkokalorická záležitost, máme za to, že osladit si občas život není hřích. Navíc se marshmallows dají dělat v tolika různých příchutích!“ smějí se Martina Štekrtová a Katka Pokorná, jejichž sladké výrobky nás okouzlily na 7. Apetit pikniku.

Suroviny

želatina 30 g
v prášku
voda 57 g
155 g
maracujové pyré
cukr 255 g
invertní
krupicový cukr 300 g
Na obalování
škrob 150 g
moučkový cukr 150 g

1 Želatinu promíchejte s 57 g vody a uložte do chladničky. Promíchejte škrob a moučkový cukr.

2 Odvažte 105 g maracujového pyré, 105 g invertního cukru, dejte do kastrůlku a přidejte krupicový cukr. Zbylý invertní cukr a pyré dejte do mísy.

3 Směs v kastrůlku zahřívejte do bodu, kdy její teplota dosáhne 110°C. Poté odstavte a vmíchejte želatinu. Směs přelijte do mísy se zbylým invertním cukrem a pyré a vše šlehejte, dokud směs nezchladne na 35°C.

4 Na pracovní plochu položte pečicí papír, na něj ráfek (můžete použít i dortový) a vysypte jej 1/3 směsi škrobu a moučkového cukru. Vlijte hotovou směs z mísy a nechte zhruba 3 hodiny zatuhnout, poté posypte 1/3 škrobové směsi. Nechte při pokojové teplotě zatuhnout do druhého dne a nakrájejte. Každý kousek ještě obalte ve škrobu s cukrem. (Část směsi vám zbude – schovejte ji v krabičce na příště.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit