I když to není zrovna nízkokalorická záležitost, máme za to, že osladit si občas život není hřích. Navíc se marshmallows dají dělat v tolika různých příchutích!
Suroviny
Postup
Želatinu promíchejte s 57 g vody a uložte do chladničky. Promíchejte škrob a moučkový cukr.
Odvažte 105 g maracujového pyré, 105 g invertního cukru, dejte do kastrůlku a přidejte krupicový cukr. Zbylý invertní cukr a pyré dejte do mísy.
Směs v kastrůlku zahřívejte do bodu, kdy její teplota dosáhne 110°C. Poté odstavte a vmíchejte želatinu. Směs přelijte do mísy se zbylým invertním cukrem a pyré a vše šlehejte, dokud směs nezchladne na 35°C.
Na pracovní plochu položte pečicí papír, na něj ráfek (můžete použít i dortový) a vysypte jej 1/3 směsi škrobu a moučkového cukru. Vlijte hotovou směs z mísy a nechte zhruba 3 hodiny zatuhnout, poté posypte 1/3 škrobové směsi. Nechte při pokojové teplotě zatuhnout do druhého dne a nakrájejte. Každý kousek ještě obalte ve škrobu s cukrem. (Část směsi vám zbude – schovejte ji v krabičce na příště.)