Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maracujové marshmallow
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Na cca 750 g marshmallows

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3460 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 832 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když to není zrovna nízkokalorická záležitost, máme za to, že osladit si občas život není hřích. Navíc se marshmallows dají dělat v tolika různých příchutích!

Suroviny

v prášku
voda 57 g
mučenkové/marakujové
cukr 255 g
invertní
Na obalování
škrob 150 g

Postup

1

Želatinu promíchejte s 57 g vody a uložte do chladničky. Promíchejte škrob a moučkový cukr.

2

Odvažte 105 g maracujového pyré, 105 g invertního cukru, dejte do kastrůlku a přidejte krupicový cukr. Zbylý invertní cukr a pyré dejte do mísy.

3

Směs v kastrůlku zahřívejte do bodu, kdy její teplota dosáhne 110°C. Poté odstavte a vmíchejte želatinu. Směs přelijte do mísy se zbylým invertním cukrem a pyré a vše šlehejte, dokud směs nezchladne na 35°C.

4

Na pracovní plochu položte pečicí papír, na něj ráfek (můžete použít i dortový) a vysypte jej 1/3 směsi škrobu a moučkového cukru. Vlijte hotovou směs z mísy a nechte zhruba 3 hodiny zatuhnout, poté posypte 1/3 škrobové směsi. Nechte při pokojové teplotě zatuhnout do druhého dne a nakrájejte. Každý kousek ještě obalte ve škrobu s cukrem. (Část směsi vám zbude – schovejte ji v krabičce na příště.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín