0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maracujové marshmallow

Maracujové marshmallow

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Na cca 750 g marshmallows

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3460 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 832 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„I když to není zrovna nízkokalorická záležitost, máme za to, že osladit si občas život není hřích. Navíc se marshmallows dají dělat v tolika různých příchutích!“ smějí se Martina Štekrtová a Katka Pokorná, jejichž sladké výrobky nás okouzlily na 7. Apetit pikniku.

Suroviny

želatina 30 g
v prášku
voda 57 g
mučenkové pyré 155 g
mučenkové/marakujové
cukr 255 g
invertní
krupicový cukr 300 g
Na obalování
škrob 150 g
moučkový cukr 150 g

1 Želatinu promíchejte s 57 g vody a uložte do chladničky. Promíchejte škrob a moučkový cukr.

2 Odvažte 105 g maracujového pyré, 105 g invertního cukru, dejte do kastrůlku a přidejte krupicový cukr. Zbylý invertní cukr a pyré dejte do mísy.

3 Směs v kastrůlku zahřívejte do bodu, kdy její teplota dosáhne 110°C. Poté odstavte a vmíchejte želatinu. Směs přelijte do mísy se zbylým invertním cukrem a pyré a vše šlehejte, dokud směs nezchladne na 35°C.

4 Na pracovní plochu položte pečicí papír, na něj ráfek (můžete použít i dortový) a vysypte jej 1/3 směsi škrobu a moučkového cukru. Vlijte hotovou směs z mísy a nechte zhruba 3 hodiny zatuhnout, poté posypte 1/3 škrobové směsi. Nechte při pokojové teplotě zatuhnout do druhého dne a nakrájejte. Každý kousek ještě obalte ve škrobu s cukrem. (Část směsi vám zbude – schovejte ji v krabičce na příště.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit