0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Pro zkušené Na 10 tartaletek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8814 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 839 g
Tuky 534 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Muffiny, cupcaky, tartaletky, dorty a spousty dalších sladkostí pro vás napeče Kristýna Havlíčková a její tým. Krásně nazdobený stánek Wink Cake je už piknikovou stálicí. „Pečeme pro každou příležitost – dezerty na oslavy, narozeninové dorty, svatební dorty či dorty pro firemní oslavy,“ vyjmenovává Kristýna.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
moučkový cukr 125 g
vanilkový cukr 1 bal
máslo 125 g
studené
vejce 1 ks
Na krém z bílé čokolády
mléko 200 ml
krupicový cukr 40 g
škrob 20 g
kukuřičný
žloutek 2 ks
bílky ponechte na makronky
bílá čokoláda 50 g
máslo 40 g
změklé
Na ganache z mléčné čokolády
smetana ke šlehání 100 g
mléčná čokoláda 150 g
Na ganache z hořké čokolády
smetana ke šlehání 200 g
tmavá čokoláda 200 g
kvalitní + navíc na ozdobení
Na makronky
mouka mandlová 100 g
jemná
moučkový cukr 100 g
bílek 80 g
asi ze 2,5 vajec
krupicový cukr 100 g

Postup

1

Všechny sypké suroviny na těsto smíchejte v míse, přidejte nakrájené máslo a ručně nebo v robotu zapracujte. Nakonec přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte nejméně na 2 hodiny do chladničky.

2

Potom z těsta vyválejte placku o tloušťce asi 3mm a vykrájejte kolečka, která budou přesahovat okraje formiček na tartaletky. Těsto přitlačte ke stěnám a dnu formičky a přesahující okraje odkrojte nebo z nich tupou hranou nože udělejte ozdobný okraj. Formičky s těstem dejte na 15 minut vychladit do lednice. Troubu předehřejte na 160°C. Pečte ve vyhřáté troubě 10–15 minut. Nechte vychladnout.

3

Na krém z bílé čokolády dejte do kastrůlku mléko, cukr, škrob a žloutky a promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Poté do horké směsi vsypte bílou čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí a krém nezchladne. Potom zašlehejte změklé máslo. Vychladlé tartaletky naplňte z 1/3 krémem.

4

Na ganache z mléčné čokolády vlijte smetanu do rendlíku a přiveďte k varu. Odstavte a přimíchejte nadrobno nalámanou čokoládu. Míchejte, až se čokoláda zcela rozpustí. Ještě teplou ganache nalijte do tartaletek do 2/3 výšky. Dejte chladit do lednice, aby ganache ztuhla.

5

Stejným způsobem jako z mléčné připravte ganache i z hořké čokolády a rozlijte ji do tartaletek. Zbylou dejte do misky – použijete ji na naplnění makronek.

6

Mandlovou mouku i moučkový cukr prosejte do mísy a promíchejte. Přidejte 40 g bílků a zapracujte. Krupicový cukr a 25 g vody dejte do kastrůlku a přiveďte k varu. Když teplota směsi dosáhne 115°C, stáhněte ji z plotny. Zbylou polovinu bílků ušlehejte do polotuha. Za stálého šlehání pak k bílkům pomalu přilévejte cukrový rozvar. Šlehejte, až je směs pevná a vlažná. Vyšlehané bílky zapracujte do směsi z mandlové mouky a míchejte do chvíle, kdy bude pomalu stékat ze stěrky.

7

Hmotu nalijte do trezírovacího sáčku s hladkou trubičkou a pak na plech vyložený pečicím papírem stříkejte kolečka o průměru asi 2–2,5 cm. Plechem párkrát bouchněte o pracovní plochu nebo o stůl, aby zmizely vzduchové bubliny, a nechte makronky asi 15–30 minut oschnout (při dotyku se nebudou lepit na prst). Mezitím předehřejte troubu na 150°C.

8

Makronky pečte v předehřáté troubě asi 10 minut – musejí být na povrchu pevné, uvnitř ale stále trochu měkké. Makronky nechte vychladnout a slepujte je připravenou ganachí z hořké čokolády (nejlépe to jde, když ganache přenesete do cukrářského sáčku). Makronky ještě můžete nakonec pocákat rozpuštěnou čokoládou.

9

9 Hotové tartaletky zdobte makronkami a čokoládovými hoblinkami.

NĚCO NAVÍC
Pokud nechcete dělat makronky, můžete tartaletky ozdobit i čerstvým ovocem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč