4.2 / 5. Počet hodnocení: 63
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6228 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 715 g
Tuky 287 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Začínaly jsme v letním stánku na koupališti,“ směje se Veronika Ondrušková. Dnes se spolu s Lenkou Merxovou pod značkou Let’s Taste, pod kterou jste je mohli najít i na 7. Apetit pikniku, zaměřuje na zásobování pražských kaváren dorty a zákusky, na cateringy a svatební sladké i slané bary. „Přály bychom si však, aby se naše malá výrobna rozrostla o kavárnu a místo, kde můžeme zákazníkům dělat radost přímo my osobně,“ dodává Lenka.

Suroviny

máslo
na formu
mouka pšeničná polohrubá
na formu
mouka pšeničná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
krupicový cukr 380 g
máslo 180 g
mléko 3 PL
tvaroh měkký 750 g
plnotučný, ve vaničce
smetana ke šlehání 100 ml
33%
vejce 3 ks
škrob 35 g
kukuřičný
mák mletý 150 g

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dno formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2 Z hladké mouky prosáté s kypřicím práškem, 180 g cukru a másla vypracujte drobenku. Třetinu drobenky si dejte stranou, zbylou smíchejte s mlékem, aby se spojila v těsto, a vtlačte jej na dno a stěny připravené formy. Dejte chladit na alespoň 15 minut.

3 Tvaroh a smetanu zhruba 2 minuty šlehejte, postupně zašlehejte zbývající cukr, vejce i škrob. Nakonec zlehka vmíchejte mák. Tvarohovo-makovou směs vlijte do připravené formy, posypte odloženou drobenkou a pečte 45–55 minut. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit