„Začínaly jsme v letním stánku na koupališti,“ směje se Veronika Ondrušková. Dnes se spolu s Lenkou Merxovou pod značkou Let’s Taste, pod kterou jste je mohli najít i na 7. Apetit pikniku, zaměřuje na zásobování pražských kaváren dorty a zákusky, na cateringy a svatební sladké i slané bary. „Přály bychom si však, aby se naše malá výrobna rozrostla o kavárnu a místo, kde můžeme zákazníkům dělat radost přímo my osobně,“ dodává Lenka. A tady je recept na jejich úžasný makový koláč.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Dno formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
Z hladké mouky prosáté s kypřicím práškem, 180 g cukru a másla vypracujte drobenku. Třetinu drobenky si dejte stranou, zbylou smíchejte s mlékem, aby se spojila v těsto, a vtlačte jej na dno a stěny připravené formy. Dejte chladit na alespoň 15 minut.
Tvaroh a smetanu zhruba 2 minuty šlehejte, postupně zašlehejte zbývající cukr, vejce i škrob. Nakonec zlehka vmíchejte mák. Tvarohovo-makovou směs vlijte do připravené formy, posypte odloženou drobenkou a pečte 45–55 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 38 sladkých makových receptů(38 receptů )