Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 115
Do 75 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6228 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 715 g
Tuky 287 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Začínaly jsme v letním stánku na koupališti,“ směje se Veronika Ondrušková. Dnes se spolu s Lenkou Merxovou pod značkou Let’s Taste, pod kterou jste je mohli najít i na 7. Apetit pikniku, zaměřuje na zásobování pražských kaváren dorty a zákusky, na cateringy a svatební sladké i slané bary. „Přály bychom si však, aby se naše malá výrobna rozrostla o kavárnu a místo, kde můžeme zákazníkům dělat radost přímo my osobně,“ dodává Lenka. A tady je recept na jejich úžasný makový koláč.

Suroviny

máslo 180 g
+ na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
plnotučný, ve vaničce
vejce 3 ks
škrob 35 g
kukuřičný
mák mletý 150 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Dno formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2

Z hladké mouky prosáté s kypřicím práškem, 180 g cukru a másla vypracujte drobenku. Třetinu drobenky si dejte stranou, zbylou smíchejte s mlékem, aby se spojila v těsto, a vtlačte jej na dno a stěny připravené formy. Dejte chladit na alespoň 15 minut.

3

Tvaroh a smetanu zhruba 2 minuty šlehejte, postupně zašlehejte zbývající cukr, vejce i škrob. Nakonec zlehka vmíchejte mák. Tvarohovo-makovou směs vlijte do připravené formy, posypte odloženou drobenkou a pečte 45–55 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín