„Chtěli jsme návštěvníkům 7. Apetit pikniku nabídnout něco z tradiční indické kuchyně. Můj přítel Abhijeet Sawanni je z Indie, před několika lety se přistěhoval do Prahy a pracuje tu jako kuchař,“ prozradila Markéta Jahnová. Úžasné biryani Abhijeeta a Markéty jste mohli ochutnat u stánku Dillí6.
Suroviny
Postup
Rýži namočte alespoň na hodinu do studené vody.
V hrnci rozpalte na středním plameni olej, vsypte všechno celé koření až po kmín a opékejte, dokud se nerozvoní. Vsypte cibuli, česnek a zázvor a opékejte, až cibule zhnědne. Nakonec přidejte rajčata a vše vařte 10 minut. Základ je uvařený, když rajčata změknou a olej se začne usazovat na povrchu. Základ by měl být hustý a mít konzistenci pasty.
Do základu vložte kuřecí kousky, přisypte zbylé koření a za častého míchání duste pod pokličkou zhruba 10–20 minut.
Mezitím slijte namočenou rýži a uvařte ji v dostatečném množství vody. Osolte podle chuti.
Když je kuře uvařené, vmíchejte do směsi jogurt, nadrobno nakrájenou čerstvou mátu a koriandr, na závěr můžete vmíchat ghí.
Uvařenou rýži smíchejte s kuřecím masem a omáčkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Biryani lze podávat s jogurtovo-okurkovou rajtou, s čatní anebo s chilli pastou.