Pečená brambora s čedarovým dipem se slaninou a cibulkou

Pečená brambora s čedarovým dipem se slaninou a cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6066 kcal
Bílkoviny 42 g
Cukr 107 g
Tuky 605 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„ Pečená brambora je moje srdcovka. Zamilovala jsem se do ní ve Velké Británii. Před rokem jsem se na Apetit pikniku kochala a přemýšlela, s čím bych se jako prodejce mohla sama blýsknout. Pak mi osud přihrál do cesty obří pec a já si řekla, že je na čase, aby si brambora z pece získala na čes- kém trhu své zasloužené místo,“ prozradila nám Jana Pajová, jejíž brambory nás uchvátily na 7. Apetit pikniku.

Suroviny

brambory 4 ks
velká, B či C, omytá
100 g
slanin nakrájená nadrobno
rostlinný olej 1 PL
cibule 2 ks
nadrobno nakrájená
čedar 100 g
nastrouhaný, najemno
smetana 200 g
zakysaná
jarní cibulka 1 ks
jen zelená část (lze nahradit hladkolistou petrželkou nakrájenou nadrobno)
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 4 plátek
pažitka
na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory rozložte na rošt, několikrát je vidličkou propíchněte a pečte asi 1 hodinu a 15 minut.

2 Slaninu opečte na oleji dozlatova. Vyjměte ji z pánve a ve výpeku opečte cibuli. Dejte stranou a obojí nechte vychladnout.

3 Strouhaný čedar smíchejte se slaninou, cibulí, zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou nebo hladkolistou petrželkou. Opepřete.

4 Upečenou bramboru vždy podélně nakrojte, dovnitř vložte plátek másla a osolte. Bramboru naplňte dipem a ozdobte nadrobno nakrájenou pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit