Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená brambora s čedarovým dipem se slaninou a cibulkou

Pečená brambora s čedarovým dipem se slaninou a cibulkou

4.2/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5981 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 102 g
Tuky 585 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Pečená brambora je moje srdcovka. Zamilovala jsem se do ní ve Velké Británii. Před rokem jsem se na Apetit pikniku kochala a přemýšlela, s čím bych se jako prodejce mohla sama blýsknout. Pak mi osud přihrál do cesty obří pec a já si řekla, že je na čase, aby si brambora z pece získala na českém trhu své zasloužené místo,“ prozradila nám Jana Pajová, jejíž brambory nás uchvátily na 7. Apetit pikniku.

Suroviny

velké brambory typu B či C, omyté
slanina 100 g
nakrájená nadrobno
rostlinný olej 1 PL
nadrobno nakrájená
čedar 100 g
nastrouhaný najemno
jarní cibulka
jen zelená část nebo hladkolistá petrželka, nakrájená nadrobno – množství podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 4 plátky
pažitka
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory rozložte na rošt, několikrát je vidličkou propíchněte a pečte asi 1 hodinu a 15 minut.

2

Slaninu opečte na oleji dozlatova. Vyjměte ji z pánve a ve výpeku opečte cibuli. Dejte stranou a obojí nechte vychladnout.

3

Strouhaný čedar smíchejte se slaninou, cibulí, zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou nebo hladkolistou petrželkou. Opepřete.

4

Upečenou bramboru vždy podélně nakrojte, dovnitř vložte plátek másla a osolte. Bramboru naplňte dipem a ozdobte nadrobno nakrájenou pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín