Mátová granita

Mátová granita

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 87 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 20 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží letní vánek

Související recepty

Suroviny

máta 1 svazek
čerstvá
krupicový cukr 20 g
2 PL
mátový sirup domácí nebo z trhu

1 Mátu omyjte a osušte. Pár lístků nebo špiček odložte na ozdobu, zbylou mátu nakrájejte (nastříhejte) nadrobno. V rendlíku svařte 350 ml vody s cukrem.

2 Odstavte, vsypte nakrájenou mátu a nechte 15–20 minut louhovat. Vmíchejte mátový sirup.

3 Nalijte do vhodné uzavíratelné nádoby a nejméně na 4 hodiny uložte do mrazáku. Každou hodinu směs vyjměte a rozškrabejte (podrťte) vidličkou, dokud nezískáte granitu (ledovou tříšť). Podávejte ve vychlazených sklenkách, ozdobené mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit