Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuřecí placičky s bazalkou

Kuřecí placičky s bazalkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1259 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 21 g
Tuky 48 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si pořádnou porci bylinek!

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
pokrájená
česnek 2 stroužky
oloupaný
cibule 1 ks
malá, pokrájená
bazalka 6 snítek
otrhané lístky + na ozdobu
smetana ke šlehání 60 ml
vejce 2 ks
malá
kajenský pepř 2 špetky
sůl
pepř
čerstvě mletý
sůl vločková
fleur de sel
rostlinný olej
na opékání
citron 1 ks
velký, nebo 2 malé, na klínky
salát
k podávání

1 Maso vložte do mixéru spolu s česnekem, cibulí, otrhanými lístky bazalky, smetanou a vejci. Okořeňte kajenským pepřem, osolte a opepřete. Přerušovaně a ne dlouho mixujte, aby se v hmotě zachovaly drobné kousky.

2 V pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje. Lijte na ni vždy po malé naběračce směsi a rozprostírejte ji do placiček. Placičky opékejte z každé strany 3 minuty – zvenčí dozlatova a uvnitř měkké. Osušte je na papírových utěrkách. Jezte zatepla pokapané citronem, posypané fleur de sel, ozdobené bazalkou a doplněné čerstvým listovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Komentáře

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit