Dvojitá dávka bylinek! Tohle voňavé jídlo je nejen lahodné, ale především hotové doslova za pár minut. Co víc si přát? Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem uspokojí vaše chuťové buňky a ještě vaření nezabere příliš času.
Suroviny
arašídový olej
1
PL
hovězí maso mleté
500
g
česnek
3
stroužky
nadrobno
koriandr čerstvý
½
svazku
nakrájený, lístky a stonky zvlášť
rybí omáčka
60
ml
limetová šťáva
60
ml
třtinový cukr
50
g
tmavý
jarní cibulka
6
ks
nadrobno
máta
3
hrsti
nahrubo nasekané lístky
chilli paprička
1
ks
dlouhá červená, zbavená semen, na kolečka
arašídy
4
hrsti
nasekané, opražené, na posypání
rýže dušená
k podávání
salát
listový, k podávání
k podávání
Postup
1
Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej a 2–3 minuty opékejte hovězí maso.
2
Přidejte česnek, stonky koriandru a opékejte za stálého obracení další 2–3 minuty, nebo dokud nebude maso hotové.
3
Pak vmíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu a cukr. Ochutnejte, popřípadě dolaďte některou z použitých dochucovacích přísad.
4
Odstavte, vmíchejte cibulky, koriandrové a mátové lístky a chilli papričku. Posypte nasekanými arašídy. Ihned podávejte, s rozkrojenou limetou na pokapání, salátovými listy a/nebo vařenou rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )