Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2035 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 117 g
Tuky 102 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvojitá dávka bylinek! Tohle voňavé jídlo je nejen lahodné, ale především hotové doslova za pár minut. Co víc si přát?

Související recepty

Suroviny

arašídový olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
lze nahradit sekaným
česnek 3 stroužky
nadrobno
koriandr 0.5 svazku
nakrájený, lístky a stonky zvlášť
rybí omáčka 60 ml
limetová šťáva 60 ml
třtinový cukr 50 g
tmavý
jarní cibulka 6 ks
nadrobno
máta 3 hrsti
nahrubo nasekané lístky
chilli paprička 1 ks
dlouhá červená, zbavená semen, na kolečka
arašídy 4 hrsti
nasekané, opražené, na posypání
rýže
vařená v páře
salát
listový
limeta
k podávání

1 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej a 2–3 minuty opékejte hovězí maso. Přidejte česnek, stonky koriandru a opékejte za stálého obracení další 2–3 minuty, nebo dokud nebude maso hotové.

2 Pak vmíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu a cukr. Ochutnejte, popřípadě dolaďte některou z použitých dochucovacích přísad.

3 Odstavte, vmíchejte cibulky, koriandrové a mátové lístky a chilli papričku. Posypte nasekanými arašídy.
Ihned podávejte, s rozkrojenou limetou na pokapání, salátovými listy a/nebo vařenou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit