Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2035 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 117 g
Tuky 102 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvojitá dávka bylinek! Tohle voňavé jídlo je nejen lahodné, ale především hotové doslova za pár minut. Co víc si přát?

Suroviny

lze nahradit sekaným
česnek 3 stroužky
nadrobno
koriandr čerstvý ½ svazku
nakrájený, lístky a stonky zvlášť
rybí omáčka 60 ml
limetová šťáva 60 ml
třtinový cukr 50 g
tmavý
jarní cibulka 6 ks
nadrobno
máta 3 hrsti
nahrubo nasekané lístky
dlouhá červená, zbavená semen, na kolečka
arašídy 4 hrsti
nasekané, opražené, na posypání
rýže
vařená v páře
salát
listový
k podávání

Postup

1

Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej a 2–3 minuty opékejte hovězí maso.

2

Přidejte česnek, stonky koriandru a opékejte za stálého obracení další 2–3 minuty, nebo dokud nebude maso hotové.

3

Pak vmíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu a cukr. Ochutnejte, popřípadě dolaďte některou z použitých dochucovacích přísad.

4

Odstavte, vmíchejte cibulky, koriandrové a mátové lístky a chilli papričku. Posypte nasekanými arašídy. Ihned podávejte, s rozkrojenou limetou na pokapání, salátovými listy a/nebo vařenou rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...