Dvojitá dávka bylinek! Tohle voňavé jídlo je nejen lahodné, ale především hotové doslova za pár minut. Co víc si přát?
Suroviny
arašídový olej
1
PL
hovězí maso mleté
500
g
lze nahradit sekaným
česnek
3
stroužky
nadrobno
koriandr
0.5
svazku
nakrájený, lístky a stonky zvlášť
rybí omáčka
60
ml
limetová šťáva
60
ml
třtinový cukr
50
g
tmavý
jarní cibulka
6
ks
nadrobno
máta
3
hrsti
nahrubo nasekané lístky
chilli paprička
1
ks
dlouhá červená, zbavená semen, na kolečka
arašídy
4
hrsti
nasekané, opražené, na posypání
rýže
vařená v páře
salát
listový
limeta
k podávání
1 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej a 2–3 minuty opékejte hovězí maso. Přidejte česnek, stonky koriandru a opékejte za stálého obracení další 2–3 minuty, nebo dokud nebude maso hotové.
2 Pak vmíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu a cukr. Ochutnejte, popřípadě dolaďte některou z použitých dochucovacích přísad.
3 Odstavte, vmíchejte cibulky, koriandrové a mátové lístky a chilli papričku. Posypte nasekanými arašídy.
Ihned podávejte, s rozkrojenou limetou na pokapání, salátovými listy a/nebo vařenou rýží.