Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

2.7/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 84 g
Tuky 59 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled se vám mrkvové koláčky à la tarte Tatin mohou zdát dost neobvyklé, po prvním ochutnání ale zjistíte, že jsou neskutečně dobré. Překonejte předsudky a pusťte se do nich!

Související recepty

Suroviny

mrkev 300 g
oloupaná, nakrájená na tenké šikmé plátky
olivový olej 2 PL
na tekná kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
římský kmín ½ PL
celý
koriandr čerstvý 5 snítky
3 celé snítky na ozdobu + 2 nakrájené na tenké proužky

Postup

1

Troubu předehřejte na 210 °C. Nakrájenou mrkev povařte 20 minut v páře. Cibuli opečte na oleji doměkka.

2

Pracovní plochu poprašte moukou a těsto rozválejte na tenký plát (nebo jen rozviňte) a vykrojte z něj 3 kola o průměru o něco větším než formička na tartaletky (malé koláče).

3

Tři formičky na tartaletky vymažte olejem, rozdělte do nich moučkový cukr, mrkev a cibuli. Osolte, opepřete a posypte římským kmínem a nakrájeným koriandrem. Zakryjte kolečky z těsta a okraje vtiskněte dovnitř. Každé kolo z těsta propíchejte na několika místech vidličkou.

4

Formičky vložte do trouby a pečte 20 minut. Pak koláčky vyjměte a vyklopte: na formičku položte talířek spodkem nahoru a pak obojí zároveň obraťte. Ozdobte snítkou koriandru a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...