Na první pohled se vám mrkvové koláčky à la tarte Tatin mohou zdát dost neobvyklé, po prvním ochutnání ale zjistíte, že jsou neskutečně dobré. Překonejte předsudky a pusťte se do nich!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 210 °C. Nakrájenou mrkev povařte 20 minut v páře. Cibuli opečte na oleji doměkka.
Pracovní plochu poprašte moukou a těsto rozválejte na tenký plát (nebo jen rozviňte) a vykrojte z něj 3 kola o průměru o něco větším než formička na tartaletky (malé koláče).
Tři formičky na tartaletky vymažte olejem, rozdělte do nich moučkový cukr, mrkev a cibuli. Osolte, opepřete a posypte římským kmínem a nakrájeným koriandrem. Zakryjte kolečky z těsta a okraje vtiskněte dovnitř. Každé kolo z těsta propíchejte na několika místech vidličkou.
Formičky vložte do trouby a pečte 20 minut. Pak koláčky vyjměte a vyklopte: na formičku položte talířek spodkem nahoru a pak obojí zároveň obraťte. Ozdobte snítkou koriandru a ihned podávejte.