0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

1 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 84 g
Tuky 59 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled se vám mrkvové koláčky à la tarte Tatin mohou zdát dost neobvyklé, po prvním ochutnání ale zjistíte, že jsou neskutečně dobré. Překonejte předsudky a pusťte se do nich!

Suroviny

mrkev 300 g
oloupaná, nakrájená na tenké šikmé plátky
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
na tekná kolečka
mouka pšeničná hladká
listové těsto 1 bal
moučkový cukr 15 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
římský kmín 0.5 PL
celý
koriandr 5 snítky
3 celé snítky na ozdobu + 2 nakrájené na tenké proužky

1 Troubu předehřejte na 210 °C. Nakrájenou mrkev povařte 20 minut v páře. Cibuli opečte na oleji doměkka.

2 Pracovní plochu poprašte moukou a těsto rozválejte na tenký plát (nebo jen rozviňte) a vykrojte z něj 3 kola o průměru o něco větším než formička na tartaletky (malé koláče).

3 Tři formičky na tartaletky vymažte olejem, rozdělte do nich moučkový cukr, mrkev a cibuli. Osolte, opepřete a posypte římským kmínem a nakrájeným koriandrem. Zakryjte kolečky z těsta a okraje vtiskněte dovnitř. Každé kolo z těsta propíchejte na několika místech vidličkou.

4 Formičky vložte do trouby a pečte 20 minut. Pak koláčky vyjměte a vyklopte: na formičku položte talířek spodkem nahoru a pak obojí zároveň obraťte. Ozdobte snítkou koriandru a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit