Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 84 g
Tuky 59 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled se vám mrkvové koláčky à la tarte Tatin mohou zdát dost neobvyklé, po prvním ochutnání ale zjistíte, že jsou neskutečně dobré. Překonejte předsudky a pusťte se do nich!

Související recepty

Suroviny

mrkev 300 g
oloupaná, nakrájená na tenké šikmé plátky
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
na tekná kolečka
mouka pšeničná hladká
listové těsto 1 bal
moučkový cukr 15 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
římský kmín 0.5 PL
celý
koriandr 5 snítky
3 celé snítky na ozdobu + 2 nakrájené na tenké proužky

1 Troubu předehřejte na 210 °C. Nakrájenou mrkev povařte 20 minut v páře. Cibuli opečte na oleji doměkka.

2 Pracovní plochu poprašte moukou a těsto rozválejte na tenký plát (nebo jen rozviňte) a vykrojte z něj 3 kola o průměru o něco větším než formička na tartaletky (malé koláče).

3 Tři formičky na tartaletky vymažte olejem, rozdělte do nich moučkový cukr, mrkev a cibuli. Osolte, opepřete a posypte římským kmínem a nakrájeným koriandrem. Zakryjte kolečky z těsta a okraje vtiskněte dovnitř. Každé kolo z těsta propíchejte na několika místech vidličkou.

4 Formičky vložte do trouby a pečte 20 minut. Pak koláčky vyjměte a vyklopte: na formičku položte talířek spodkem nahoru a pak obojí zároveň obraťte. Ozdobte snítkou koriandru a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit