Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1140 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 27 g
Tuky 77 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá letní večeře. Za půl hodiny je na stole.

Suroviny

olivový olej 30 ml
sůl
kuřecí stehenní řízky 4 ks
podélně rozpůlené
nadrobno
velká, zbavená semen, na proužky, lze nahradit 2 malými
harissa 1 ČL
nebo sambal oelek, podle chuti
česnek 1 stroužek
drcený
vývar kuřecí 150 ml
bazalka ½ svazku
lístky
fettuccine
nebo jiné široké nudle, k podávání

Postup

1

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a z obou stran na něm opečte osolené maso dozlatova. Vyjměte ho a odložte.

2

Do pánve vsypte cibuli, minutu opékejte, přidejte papriku, paprikovou pastu a česnek a 2 minuty opékejte.

3

Do pánve vraťte maso, zalijte vývarem, přiklopte a asi 5 minut duste. Vlijte smetanu a zvolna zahřívejte dalších 5 minut, podle chuti osolte.

4

Rychle podávejte s nudlemi, bohatě posypané čerstvou bazalkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...