Dokonalá letní večeře. Za půl hodiny je na stole.
Suroviny
olivový olej
30
ml
sůl
kuřecí stehenní řízky
4
ks
podélně rozpůlené
cibule
1
ks
nadrobno
paprika červená
1
ks
velká, zbavená semen, na proužky, lze nahradit 2 malými
harissa
1
ČL
nebo sambal oelek, podle chuti
česnek
1
stroužek
drcený
vývar kuřecí
150
ml
smetana ke šlehání
50
ml
bazalka
½
svazku
lístky
fettuccine
nebo jiné široké nudle, k podávání
Postup
1
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a z obou stran na něm opečte osolené maso dozlatova. Vyjměte ho a odložte.
2
Do pánve vsypte cibuli, minutu opékejte, přidejte papriku, paprikovou pastu a česnek a 2 minuty opékejte.
3
Do pánve vraťte maso, zalijte vývarem, přiklopte a asi 5 minut duste. Vlijte smetanu a zvolna zahřívejte dalších 5 minut, podle chuti osolte.
4
Rychle podávejte s nudlemi, bohatě posypané čerstvou bazalkou.