Kuřecí řízky s bazalkou

Kuřecí řízky s bazalkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1140 kcal
Bílkoviny 78 g
Cukr 27 g
Tuky 77 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dokonalá letní večeře. Za půl hodiny je na stole.

Suroviny

olivový olej 30 ml
sůl
kuřecí stehenní řízky 4 ks
podélně rozpůlené
cibule 1 ks
nadrobno
paprika červená 1 ks
velká, zbavená semen, na proužky, lze nahradit 2 malými
harissa 1 ČL
nebo sambal oelek, podle chuti
česnek 1 stroužek
drcený
vývar kuřecí 150 ml
smetana ke šlehání 50 ml
bazalka 0.5 svazku
lístky
fettucinne
nebo jiné široké nudle, k podávání

1 Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a z obou stran na něm opečte osolené maso dozlatova. Vyjměte ho a odložte.

2 Do pánve vsypte cibuli, minutu opékejte, přidejte papriku, paprikovou pastu a česnek a 2 minuty opékejte.

3 Do pánve vraťte maso, zalijte vývarem, přiklopte a asi 5 minut duste. Vlijte smetanu a zvolna zahřívejte dalších 5 minut, podle chuti osolte.

4 Rychle podávejte s nudlemi, bohatě posypané čerstvou bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit