Kuřecí řízky s bazalkou

Kuřecí řízky s bazalkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1140 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 27 g
Tuky 77 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá letní večeře. Za půl hodiny je na stole.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 30 ml
sůl
kuřecí stehenní řízky 4 ks
podélně rozpůlené
cibule 1 ks
nadrobno
paprika červená 1 ks
velká, zbavená semen, na proužky, lze nahradit 2 malými
harissa 1 ČL
nebo sambal oelek, podle chuti
česnek 1 stroužek
drcený
vývar kuřecí 150 ml
smetana ke šlehání 50 ml
bazalka 0.5 svazku
lístky
fettuccine
nebo jiné široké nudle, k podávání

1 Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a z obou stran na něm opečte osolené maso dozlatova. Vyjměte ho a odložte.

2 Do pánve vsypte cibuli, minutu opékejte, přidejte papriku, paprikovou pastu a česnek a 2 minuty opékejte.

3 Do pánve vraťte maso, zalijte vývarem, přiklopte a asi 5 minut duste. Vlijte smetanu a zvolna zahřívejte dalších 5 minut, podle chuti osolte.

4 Rychle podávejte s nudlemi, bohatě posypané čerstvou bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit