Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3298 kcal
Bílkoviny 195 g
Cukr 377 g
Tuky 113 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Syté, pikantní, konejšivé... Tohle jídlo vás zahřeje na těle i na duši.

Suroviny

fazole bílé 400 g
sušené
klobása čerstvá 2 ks
např. salsiccia, na 2cm kolečka
chorizo 200 g
na 1cm kostičky
olivový olej
cibule 0.5 ks
na kostičky
bobkový list 1 ks
malý
rozmarýn 1 snítka
malá
kurkuma (mletá) 1 ČL
zarovnaná
vývar kuřecí 1 l
česnek 2 stroužky
drcený
koriandr 1 svazek
nakrájený nadrobno

1 Večer předem namočte fazole do studené vody. V den vaření opečte v hrnci na troše olivového oleje čerstvou klobásu a chorizo. Klobásy vyjměte a uschovejte, tuk v hrnci ponechte.

2 Do hrnce vsypte cibuli a 3 minuty opékejte, až zezlátne. Přidejte okapané fazole, bobkový list, rozmarýn, kurkumu a drůbeží vývar. Míchejte, dokud směs nepřivedete k varu, pak přiklopte a vařte 45 minut (nebo tak dlouho, aby fazole změkly).

3 Potom vmíchejte klobásy a 10 minut je prohřívejte. Do odstavených fazolí vmíchejte koriandr a česnek a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete připravit také z konzervovaných fazolí. Použijte 2–3 400g konzervy. Vývar pak využijete jen na podlití.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit