Syté, pikantní, konejšivé... Tohle jídlo vás zahřeje na těle i na duši.
Suroviny
fazole bílé
400
g
sušené
klobása čerstvá
2
ks
např. salsiccia, na 2cm kolečka
chorizo
200
g
na 1cm kostičky
olivový olej
cibule
½
ks
na kostičky
bobkový list
1
ks
malý
rozmarýn
1
snítka
malá
kurkuma (mletá)
1
ČL
zarovnaná
vývar kuřecí
1
l
česnek
2
stroužky
drcený
koriandr čerstvý
1
svazek
nakrájený nadrobno
Postup
1
Večer předem namočte fazole do studené vody. V den vaření opečte v hrnci na troše olivového oleje čerstvou klobásu a chorizo. Klobásy vyjměte a uschovejte, tuk v hrnci ponechte.
2
Do hrnce vsypte cibuli a 3 minuty opékejte, až zezlátne. Přidejte okapané fazole, bobkový list, rozmarýn, kurkumu a drůbeží vývar. Míchejte, dokud směs nepřivedete k varu, pak přiklopte a vařte 45 minut (nebo tak dlouho, aby fazole změkly).
3
Potom vmíchejte klobásy a 10 minut je prohřívejte. Do odstavených fazolí vmíchejte koriandr a česnek a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete připravit také z konzervovaných fazolí. Použijte 2–3 400g konzervy. Vývar pak využijete jen na podlití.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )