0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou

Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 976 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 88 g
Tuky 38 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní závitky po evropsku!

Suroviny

jablko 2 ks
kozí sýr 200 g
suchý, drobivý, crottin de Chavignol nebo ‚váleček‘
máta 1 svazek
olivový olej panenský
filo těsto 1 bal
mouka pšeničná hladká
smíchaná s vodou do řídké kašičky
rostlinný olej
na smažení/fritování

1 Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na asi půlcentimetrové kostičky. Sýr rozdrobte nebo nakrájejte nadrobno. Omyjte, osušte a nakrájejte či nastříhejte mátu. Vše promíchejte v misce s trochou olivového oleje.

2 Z plátů těsta filo nakrájejte 10 čtverců o straně 15 cm. Asi 3 cm od jednoho okraje dejte vždy lžíci připravené směsi. Boční strany přehněte přes náplň, pak srolujte a šev přichyťte trochou moučné kašičky.

3 Olej (ve fritéze nebo v pánvi) rozehřejte na 190°C. Závitky smažte asi 3 minuty, pak je osušte na papírových utěrkách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit