Medovo-hořčicová zálivka

Medovo-hořčicová zálivka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 945 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 18 g
Tuky 88 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se při přípravě zálivek experimentovat podle vlastní fantazie. A hlavně si nezapomínejte zapisovat kombinace, které se osvědčily!

 

Související recepty

Suroviny

med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 3 PL
jablečný ocet 4 PL
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Prošlehejte 1 lžíci tekutého medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 4 lžíce jablečného octa a 6 lžic olivového oleje. Osolte, opepřete a dolaďte podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Skvělá k potočnici, portuláku, čekance, ale také ke směsi salátových listů, kterou můžete podle chuti doplnit rajčaty. Ladí i ke grilovanému vepřovému masu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit