0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medovo-hořčicová zálivka

Medovo-hořčicová zálivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medovo-hořčicová zálivka

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 945 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 18 g
Tuky 88 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se při přípravě zálivek experimentovat podle vlastní fantazie. A hlavně si nezapomínejte zapisovat kombinace, které se osvědčily!

Suroviny

med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 3 PL
jablečný ocet 4 PL
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Prošlehejte 1 lžíci tekutého medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 4 lžíce jablečného octa a 6 lžic olivového oleje. Osolte, opepřete a dolaďte podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Skvělá k potočnici, portuláku, čekance, ale také ke směsi salátových listů, kterou můžete podle chuti doplnit rajčaty. Ladí i ke grilovanému vepřovému masu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit