Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medovo-hořčicová zálivka
Medovo-hořčicová zálivka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Medovo-hořčicová zálivka

4.2/5 Počet hodnocení: 35
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 945 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 18 g
Tuky 88 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se při přípravě zálivek experimentovat. Zálivka na salát by měla být výrazná, neměla by postrádat říz, sladkost a kyselost. To zajistí třeba med a hořčice.

Suroviny

med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 3 PL
jablečný ocet 4 PL
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Postup

1

Prošlehejte med, hořčici, jablečný ocet a olivový olej. Osolte, opepřete a dolaďte podle chuti.

NĚCO NAVÍC

Skvělá k potočnici, portuláku, čekance, ale také ke směsi salátových listů, kterou můžete podle chuti doplnit rajčaty. Ladí i ke grilovanému vepřovému masu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...