Zálivky na salát
Teprve salátová zálivka nebo dresink dodají míse nakrájené zeleniny ten správný šmrnc. Ovšem musí být mistrně chuťově vyladěná! Ať už jde o slavnostní Ceasar salát s krutony nebo obyčejný okurkový salát, vhodně zvolené ingredience jsou pro úspěch zásadní. Připravte si třeba jednoduchou zálivku s medem, jogurtovo-citronovou zálivku nebo rychlý hořčicový dresink. Pokud si netroufnete suroviny odhadnout a potřebujete přesný recept, z této kategorie si jistě vyberete.
...
- Podrobné informace o zálivkách na salát a dresinkách si můžete přečíst v článku Vše o salátových zálivkách: Jak připravit ty nejlepší?
- Rychlou zálivkou vinaigrette můžete použít na listové saláty i další čerstvou zeleninu. Obecné pravidlo pro její přípravu je 3 díly oleje a 1 díl něčeho kyselého (citronová šťáva, balzamiko, jablečný ocet atd.). APoměr berte pouze jako orientační, protože záleží také na tom, ze které zeleniny salát připravujete.
- Do salátů používejte za studena lisované oleje, které jsou nejkvalitnější. Nejčastěji olivový, ale na dochucení můžete zkusit i sezamový, z vlašských ořechů, z vinných semínek nebo sezamovou pastu tahini.
- Zálivku na salát doslaďte medem, třtinovým nebo kokosovým cukrem, datlovým a javorovým sirupem.
Celý popis