
Italská rajčatová zálivka
Ať už děláte salát z jakýchkoli druhů zeleniny a dalších surovin, jeho chuť a charakter zásadně určí zálivka. Výhodou domácí oproti kupované je, že si ji vyrobíte čerstvou a v množství, které právě potřebujete.
Vydání: 2020/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 8 (sluncem) sušených rajčat v oleji
- 1 lžíce kaparů
- 1/2 stroužku česneku
- 6 lžic červeného vinného octa
- 8 lžic olivového oleje
Příprava jídla
1 Ve vhodném přístroji rozmixujte dohladka 8 (sluncem) sušených rajčat v oleji, scezených, 1 lžíci kaparů, propláchnutých, 1/2 stroužku česneku, 6 lžic červeného vinného octa a 8 lžic olivového oleje.
NĚCO NAVÍC
Dokonalá ke studeným rýžovým a těstovinovým salátům, obzvláště s letní zeleninou, jako jsou papriky, zralá rajčata, okurky, cukety...
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář