Ať už děláte salát z jakýchkoli druhů zeleniny a dalších surovin, jeho chuť a charakter zásadně určí zálivka. Výhodou domácí oproti kupované je, že si ji vyrobíte čerstvou a v množství, které právě potřebujete.
Suroviny
sušená rajčata
8
ks
sluncem sušená, v oleji
kapary
1
PL
česnek
1
stroužek
vinný ocet červený
6
PL
olivový olej
8
PL
Postup
1
Ve vhodném přístroji rozmixujte dohladka 8 (sluncem) sušených rajčat v oleji, scezených, 1 lžíci kaparů, propláchnutých, 1/2 stroužku česneku, 6 lžic červeného vinného octa a 8 lžic olivového oleje.
NĚCO NAVÍC
Dokonalá ke studeným rýžovým a těstovinovým salátům, obzvláště s letní zeleninou, jako jsou papriky, zralá rajčata, okurky, cukety...