Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italská rajčatová zálivka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3367 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 82 g
Tuky 302 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už děláte salát z jakýchkoli druhů zeleniny a dalších surovin, jeho chuť a charakter zásadně určí zálivka. Výhodou domácí oproti kupované je, že si ji vyrobíte čerstvou a v množství, které právě potřebujete.

 

Související recepty

Suroviny

sušená rajčata 8 ks
sluncem sušená, v oleji
kapary 1 PL
česnek 1 stroužek
vinný ocet červený 6 PL
olivový olej 8 PL

Postup

1

Ve vhodném přístroji rozmixujte dohladka 8 (sluncem) sušených rajčat v oleji, scezených, 1 lžíci kaparů, propláchnutých, 1/2 stroužku česneku, 6 lžic červeného vinného octa a 8 lžic olivového oleje.

NĚCO NAVÍC
Dokonalá ke studeným rýžovým a těstovinovým salátům, obzvláště s letní zeleninou, jako jsou papriky, zralá rajčata, okurky, cukety...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín