
Medvídci s mandlemi
„Těsto je úplně jednoduché, něco mezi lineckým a perníkovým, dobře se s ním pracuje,“ říká čtenářka Vanda Kovalčíková, která dokonce peče na zakázku dorty a makronky a před Vánocemi hlavně cukroví a vánočky.
Ingredience
- 110 g hladké mouky
- 20 g bramborového škrobu (solamylu)
- špetka soli
- 50 g zlatého sirupu
- 10 g medu
- 40 g rostlinného oleje
- cca 25 mandlí ‚na objímání‘
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 160 °C. Smíchejte mouku, škrob a sůl. Vedle smíchejte sirup, med a olej a směs zapracujte do připravené moučné směsi. Vypracujte soudržné a mírně lepivé těsto. Vložte je mezi archy pečicího papíru a vyválejte na plát o síle asi 3–4mm.
2 Z plátu vykrajujte medvídky, tužkou obalenou fólií nebo zašpičatělou špejlí každému udělejte obličej, potom mu vložte do náruče mandli a ohněte mu packy do objetí. (Možná neseženete vykrajovátko s dostatečně dlouhýma ‚rukama‘ – když ne, můžete mu je trochu vytáhnout, těsto je poddajné).
3 Vložte do trouby, pečte 5 minut, pak ztlumte na 150 °C a pečte ještě dalších 10 minut, jen tak, aby těsto zrůžovělo. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout, a máte hotovo!
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
BarBora Fis
5. Prosinec 2017 10:52
Martina Zajícová
12. Prosinec 2017 11:39
Eva Marquetant
10. Prosinec 2019 21:16
d vosl
18. Prosinec 2019 12:47
Lucie Velek
19. Prosinec 2019 09:47