„Je tak snadný, vláčný a vůbec báječný, že jiný perník už nepeču,“ říká cukrářka Markéta Krajčovičová, která se s námi o recept podělila. A navíc ho lze připravit bez vážení! Děti vám tak mohou asistovat nejen při zdobení.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 160 °C. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny a do druhé mísy nalijte všechny tekuté. Prošlehejte je a vmíchejte do mísy se sypkou směsí. Dobře promíchejte.
Plech vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a pečte zhruba 40 minut. Vyndejte perník z plechu a nechte úplně vychladnout.
Vychladlý perník nakrájejte nožem do tvaru vánočního stromečku nebo z něj stromečky vykrájejte pomocí formiček (budete mít víc ‚odpadu) a ozdobte podle fantazie.
NĚCO NAVÍC
Nechcete-li perník zdobit, můžete ho proříznout, promazat džemem a pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou a posypat kokosem či sekanými ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15x vánoční dekorace, na kterých si zaručeně pochutnáte(15 receptů )
- 35 úžasných vánočních sladkostí(35 receptů )
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů )
- 15 receptů na voňavé perníčky podle Apetitu(15 receptů )
- Cukroví na plech: Skvělá volba pro ty, kteří nestíhají(16 receptů )