0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 1 větší a hlubší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6553 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 914 g
Tuky 243 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Je tak snadný, vláčný a vůbec báječný, že jiný perník už nepeču,“ říká cukrářka Markéta Krajčovičová, která se s námi o recept podělila. A navíc ho lze připravit bez vážení! Děti vám tak mohou asistovat nejen při zdobení.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 2 hrnky
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
krupicový cukr 1,5 hrnku
čokoládový pudink 1 bal
kypřicí prášek do perníku 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vanilkový cukr 1 bal
kakao 3 PL
skořice 1 ČL
vejce 2 ks
švestková povidla 3 PL
lze nahradit marmeládou
mléko 2 hrnky
olej 1 hrnek
fondán (potahová hmota)
zelený, na ozdobení
lentilky
červené, na ozdobení
bonbóny
cukrové tyčinky na ozdobení
cukrové a čokoládové zdobení

1 Troubu rozehřejte na 160 °C. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny a do druhé mísy nalijte všechny tekuté. Prošlehejte je a vmíchejte do mísy se sypkou směsí. Dobře promíchejte. 

2 Plech vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a pečte zhruba 40 minut. Vyndejte perník z plechu a nechte úplně vychladnout.

3 Vychladlý perník nakrájejte nožem do tvaru vánočního stromečku nebo z něj stromečky vykrájejte pomocí formiček (budete mít víc ‚odpadu‘) a ozdobte podle fantazie.

NĚCO NAVÍC
Nechcete-li perník zdobit, můžete ho proříznout, promazat džemem a pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou a posypat kokosem či sekanými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč