Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na 1 větší a hlubší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6553 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 914 g
Tuky 243 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Je tak snadný, vláčný a vůbec báječný, že jiný perník už nepeču,“ říká cukrářka Markéta Krajčovičová, která se s námi o recept podělila. A navíc ho lze připravit bez vážení! Děti vám tak mohou asistovat nejen při zdobení.

Suroviny

čokoládový pudink 1 bal
kypřicí prášek do perníku 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
kakao 3 PL
vejce 2 ks
švestková povidla 3 PL
lze nahradit marmeládou
mléko 2 hrnky
olej 1 hrnek
zelený, na ozdobení
lentilky
červené, na ozdobení
bonbóny
cukrové tyčinky na ozdobení
cukrové a čokoládové zdobení

Postup

1

Troubu rozehřejte na 160 °C. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny a do druhé mísy nalijte všechny tekuté. Prošlehejte je a vmíchejte do mísy se sypkou směsí. Dobře promíchejte.

2

Plech vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a pečte zhruba 40 minut. Vyndejte perník z plechu a nechte úplně vychladnout.

3

Vychladlý perník nakrájejte nožem do tvaru vánočního stromečku nebo z něj stromečky vykrájejte pomocí formiček (budete mít víc ‚odpadu) a ozdobte podle fantazie.

NĚCO NAVÍC
Nechcete-li perník zdobit, můžete ho proříznout, promazat džemem a pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou a posypat kokosem či sekanými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín