
Perníkové stromečky
„Je tak snadný, vláčný a vůbec báječný, že jiný perník už nepeču,“ říká cukrářka Markéta Krajčovičová, která se s námi o recept podělila. A navíc ho lze připravit bez vážení! Děti vám tak mohou asistovat nejen při zdobení.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 1 prášek do perníku
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička mleté skořice
- 2 vejce
- 3 lžíce povidel nebo marmelády
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek oleje
- zelený fondán, červené lentilky, cukrové tyčinky a drobné cukrové zdobení
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 160 °C. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny a do druhé mísy nalijte všechny tekuté. Prošlehejte je a vmíchejte do mísy se sypkou směsí. Dobře promíchejte.
2 Plech vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a pečte zhruba 40 minut. Vyndejte perník z plechu a nechte úplně vychladnout.
3 Vychladlý perník nakrájejte nožem do tvaru vánočního stromečku nebo z něj stromečky vykrájejte pomocí formiček (budete mít víc ‚odpadu‘) a ozdobte podle fantazie.
NĚCO NAVÍC
Nechcete-li perník zdobit, můžete ho proříznout, promazat džemem a pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou a posypat kokosem či sekanými ořechy.
Přidat komentář