Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicoví sněhuláci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2925 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 381 g
Tuky 121 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pobaví děti i dospělé

Související recepty

Suroviny

máslo 125 g
změklé
třtinový cukr 175 g
zlatý sirup 115 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
skořice 1 špetka
tmavá, na ozdobení
červený, na ozdobení
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo, cukr a sirup prošlehejte do světlé pěny. Přidejte vejce a vanilkový extrakt, promixujte, přisypte mouku prosátou se sodou a skořicí a vypracujte těsto. Nechte aspoň půl hodiny odležet.

2

Z těsta vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech. Kuličky lehce zploštěte a ve středu udělejte díru (nebojte se těstem projet buď tenkou rukojetí vařečky, nebo tužkou až na plech). Pečte zhruba 15 minut.

3

Základ na sněhuláky nechte vychladnout a pak jej polijte rozpuštěnou bílou čokoládou a posypte kokosem. Z marcipánu vymodelujte nosy a vtiskněte je do díry uprostřed. Z rozpuštěné tmavé čokolády udělejte oči a pusu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...