Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2925 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 381 g
Tuky 121 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pobaví děti i dospělé

Suroviny

máslo 125 g
změklé
třtinový cukr 175 g
zlatý sirup 115 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 320 g
skořice 1 špetka
jedlá soda 0.25 ČL
čokoládová poleva bílá
čokoládová poleva
červený marcipán
kokos strouhaný

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo, cukr a sirup prošlehejte do světlé pěny. Přidejte vejce a vanilkový extrakt, promixujte, přisypte mouku prosátou se sodou a skořicí a vypracujte těsto. Nechte aspoň půl hodiny odležet.

2 Z těsta vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech. Kuličky lehce zploštěte a ve středu udělejte díru (nebojte se těstem projet buď tenkou rukojetí vařečky, nebo tužkou až na plech). Pečte zhruba 15 minut.

3 Základ na sněhuláky nechte vychladnout a pak jej polijte rozpuštěnou bílou čokoládou a posypte kokosem. Z marcipánu vymodelujte nosy a vtiskněte je do díry uprostřed. Z rozpuštěné tmavé čokolády udělejte oči a pusu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit