0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Milánská kotleta

Milánská kotleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Milánská kotleta

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 329 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 1 g
Tuky 21 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Historie telecí milánské kotlety se možná píše dobrých 900 let a podobné pokrmy si připravovali už staří Římané. Za kost se maso držívalo při konzumaci a je žádoucí, aby u ní bylo ještě růžové. Do obalu nepatří mouka, ale občas se strouhanka míchá s trochou parmazánu. 

Suroviny

kotleta 1 ks
2–2,5cm silná telecí kotleta s delší (vyčnívající) kostí
sůl
vejce 1 ks
prošlehané (nebo jen žloutek)
strouhanka
připravená ze střídky včerejšího či předvčerejšího bílého pečiva
ghí
přepuštěné máslo na smažení
K podávání
citron
nakrájený
baby špenát
nebo rukola nebo směs
rajčata cherry 1 hrst

Postup

1

Maso dobře očistěte od blan apod., z obou stran mírně osolte. Naklepávání by nemělo proběhnout vůbec, nebo jen velice mírně. Kotletu obalte ze všech stran ve vejci a pak rychle ve strouhance ze všech stran. Vyčnívající kost otřete ubrouskem dočista.

2

Smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku (kolem rukojeti dřevěné vařečky či drobku pečiva se tvoří jemné ,pěnivé‘ bublinky). Maso by se mělo propéct a strouhanka zezlátnout, ale ne zhnědnout.

3

Nechte okapat na mřížce nebo osušte na papírové utěrce.

4

Podávejte doplněné citronem, rajčátky a zeleným lupením.

NĚCO NAVÍC
Dnes se občas podává mnohem tenčí kotleta bez kosti, posypaná nakrájenými rajčaty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit