Telecí kuličky s mozzarellovou náplní

Telecí kuličky s mozzarellovou náplní

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11030 kcal
Bílkoviny 701 g
Cukr 300 g
Tuky 786 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S překvapením uvnitř

Suroviny

pečivo 70 g
čerstvé, bílé, nahrubo rozmixované
mléko 60 ml
telecí maso 500 g
mleté
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcené
parmazán 40 g
strouhaný
olivový olej panenský 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 30 ks
bocconcini (mozzarellové kuličky), scezené a osušené
mouka pšeničná hladká 50 g
na obalení
vejce 3 ks
prošlehaná
strouhanka 200 g
čerstvá – bílé pečivo rozmixované najemno
rostlinný olej
na smažení
bazalkové pesto
k podávání
Na česnekový dip
majonéza 150 g
dobrá
olivový olej 2 PL
česnek 3 stroužky
drcený

1 Promíchejte přísady na česnekový dip, osolte a odložte do chladničky.

2 Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté telecí maso, vejce, česnek, parmazán, olej, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama odebírejte kousky o objemu zhruba polévkové lžíce, tvořte placičky a do každé zabalte kuličku mozzarelly. Obalte je postupně v mouce, vejcích a čerstvé strouhance.

3 V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a kuličky po částech smažte ze všech stran dozlatova, každou celkem asi 6 minut.

4 Podávejte s dipem a s pestem. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bageta.

Škola vaření: masové kuličky

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit