
Telecí kuličky s mozzarellovou náplní
S překvapením uvnitř
Vydání: 2014/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 70 g nahrubo rozmixovaného čerstvého bílého pečiva
- 60 ml mléka
- 500 g mletého telecího masa
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku, drcené
- 40 g strouhaného parmazánu
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 30 ks bocconcini (mozzarellových kuliček), scezených a osušených
- 50 g hladké mouky, na obalení
- 3 vejce, prošlehaná
- 200 g čerstvé strouhanky (bílého pečiva rozmixovaného najemno)
- rostlinný olej na smažení
- bazalkové pesto k podávání
- 150 g dobré majonézy
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 2–3 stroužky česneku, drcené
NA ČESNEKOVÝ DIP
Příprava jídla
1 Promíchejte přísady na česnekový dip, osolte a odložte do chladničky.
2 Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté telecí maso, vejce, česnek, parmazán, olej, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama odebírejte kousky o objemu zhruba polévkové lžíce, tvořte placičky a do každé zabalte kuličku mozzarelly. Obalte je postupně v mouce, vejcích a čerstvé strouhance.
3 V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a kuličky po částech smažte ze všech stran dozlatova, každou celkem asi 6 minut.
4 Podávejte s dipem a s pestem. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bageta.
Přidat komentář