Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí kuličky s mozzarellovou náplní
Telecí kuličky s mozzarellovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí kuličky s mozzarellovou náplní

4.5/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11030 kcal
Bílkoviny 701 g
Sacharidy 300 g
Tuky 786 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si masové kuličky s překvapením uvntř!

Suroviny

čerstvé, bílé, nahrubo rozmixované
mléko 60 ml
mleté
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcené
strouhaný
olivový olej panenský 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bocconcini (mozzarellové kuličky), scezené a osušené
vejce 3 ks
prošlehaná
strouhanka 200 g
čerstvá – bílé pečivo rozmixované najemno
rostlinný olej
na smažení
bazalkové pesto
k podávání
Na česnekový dip
majonéza 150 g
dobrá
olivový olej 2 PL
česnek 3 stroužky
drcený

Postup

1

Promíchejte přísady na česnekový dip, osolte a odložte do chladničky.

2

Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté telecí maso, vejce, česnek, parmazán, olej, osolte, opepřete a dobře promíchejte.

3

Navlhčenýma rukama odebírejte kousky o objemu zhruba polévkové lžíce, tvořte placičky a do každé zabalte kuličku mozzarelly. Obalte je postupně v mouce, vejcích a čerstvé strouhance.

4

V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a kuličky po částech smažte ze všech stran dozlatova, každou celkem asi 6 minut.

5

Podávejte s dipem a s pestem. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bageta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...