Připravte si masové kuličky s překvapením uvntř!
Suroviny
pečivo
70
g
čerstvé, bílé, nahrubo rozmixované
mléko
60
ml
telecí maso
500
g
mleté
vejce
1
ks
česnek
2
stroužky
drcené
parmazán
40
g
strouhaný
olivový olej panenský
1
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mozzarella
30
ks
bocconcini (mozzarellové kuličky), scezené a osušené
na obalení
vejce
3
ks
prošlehaná
strouhanka
200
g
čerstvá – bílé pečivo rozmixované najemno
rostlinný olej
na smažení
bazalkové pesto
k podávání
Na česnekový dip
majonéza
150
g
dobrá
olivový olej
2
PL
česnek
3
stroužky
drcený
Postup
1
Promíchejte přísady na česnekový dip, osolte a odložte do chladničky.
2
Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté telecí maso, vejce, česnek, parmazán, olej, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3
Navlhčenýma rukama odebírejte kousky o objemu zhruba polévkové lžíce, tvořte placičky a do každé zabalte kuličku mozzarelly. Obalte je postupně v mouce, vejcích a čerstvé strouhance.
4
V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a kuličky po částech smažte ze všech stran dozlatova, každou celkem asi 6 minut.
5
Podávejte s dipem a s pestem. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bageta.