Telecí kuličky s mozzarellovou náplní

Telecí kuličky s mozzarellovou náplní

3.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11030 kcal
Bílkoviny 701 g
Sacharidy 300 g
Tuky 786 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S překvapením uvnitř

Suroviny

pečivo 70 g
čerstvé, bílé, nahrubo rozmixované
mléko 60 ml
telecí maso 500 g
mleté
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcené
parmazán 40 g
strouhaný
olivový olej panenský 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 30 ks
bocconcini (mozzarellové kuličky), scezené a osušené
mouka pšeničná hladká 50 g
na obalení
vejce 3 ks
prošlehaná
strouhanka 200 g
čerstvá – bílé pečivo rozmixované najemno
rostlinný olej
na smažení
bazalkové pesto
k podávání
Na česnekový dip
majonéza 150 g
dobrá
olivový olej 2 PL
česnek 3 stroužky
drcený

1 Promíchejte přísady na česnekový dip, osolte a odložte do chladničky.

2 Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté telecí maso, vejce, česnek, parmazán, olej, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama odebírejte kousky o objemu zhruba polévkové lžíce, tvořte placičky a do každé zabalte kuličku mozzarelly. Obalte je postupně v mouce, vejcích a čerstvé strouhance.

3 V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a kuličky po částech smažte ze všech stran dozlatova, každou celkem asi 6 minut.

4 Podávejte s dipem a s pestem. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bageta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit