Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí kotlety s lilkovou krustou
Telecí kotlety s lilkovou krustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí kotlety s lilkovou krustou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1016 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 9 g
Tuky 69 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso i zeleninová příloha v jednom, takže pokrm stačí doplnit jen bagetou.

Související recepty

Suroviny

lilek 1 ks
velký kus
česnek 1 stroužek
bazalka
větší svazek, nasekaný, plus pár lístků na ozdobu
tymián 1 ČL
olivový olej 2 PL
plus na potření kotlet
strouhaný plus hobliny na posypání
kotleta 4 ks
telecí, nejlépe s kostí (à 250 g)
sůl
pepř mletý

Postup

1

Lilek propíchejte nožem a dejte na gril. Za občasného otáčení nechte jeho slupku zcela zčernat, trvá to asi 10–15 minut. Můžete ji také opálit dočerna nad plamenem plynového sporáku a pak dopéct v troubě. Nechte vychladnout.

2

Podélně lilek rozřízněte a lžící vyberte dužinu. V misce ji smíchejte s česnekem, bazalkou, tymiánem, 2 lžícemi olivového oleje, pecorinem, solí a pepřem.

3

Předehřejte troubu na 180 °C. Telecí kotlety potřete olejem, osolte, opepřete a položte na gril. Po 2 minutách otočte. Po druhé straně grilujte 1 minutu. Pak maso sejměte z grilu a dejte ho na 5 minut do vyhřáté trouby.

4

Vyndejte maso a nechte ho 10 minut odpočinout. Pak na něj navršte silnou, asi dvoucentimetrovou vrstvu lilkové směsi a posypte pecorinem. Zvyšte teplotu v troubě na 220 °C a kotlety vraťte na 3 minuty dovnitř. Při podávání ozdobte bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...