Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kančí na víně se švestkami a hrozny

Kančí na víně se švestkami a hrozny

4.2/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3428 kcal
Bílkoviny 205 g
Sacharidy 280 g
Tuky 89 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.

Suroviny

plec nebo kýta
vinný ocet bílý 100 ml
olivový olej 2 PL
špek 125 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
sušené švestky 250 g
(bez pecek)
bouquet garni svazek
(petržel, tymián, bobkový list)
modré
rybízová zavařenina 1 PL

Postup

1

Kančí maso nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat.

2

Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova.

3

Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína.

4

Duste asi 2 hodiny doměkka.

5

Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s bagetou, pečenými bramborami nebo bramborovými kroketami. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín