Kančí na víně se švestkami a hrozny

Kančí na víně se švestkami a hrozny

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 267 g
Tuky 101 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.

Suroviny

800 g
kančí plec lze nahradit kýtou
vinný ocet bílý 100 ml
víno červené 800 ml
olivový olej 2 PL
uzená slanina 125 g
(špeku)
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
sušené švestky 250 g
(bez pecek)
bouquet garni svazek
(petržel, tymián, bobkový list)
hroznové víno 250 g
modré
rybízová zavařenina 1 PL

Kančí maso nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat.

Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova. Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína. Duste asi 2 hodiny doměkka.

Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.

NĚCO NAVÍC

Podávejte s bagetou, pečenými bramborami nebo bramborovými kroketami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit