Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.
Suroviny
kančí maso
800
g
plec nebo kýta
vinný ocet bílý
100
ml
víno červené
800
ml
olivový olej
2
PL
špek
125
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
1
PL
sušené švestky
250
g
(bez pecek)
bouquet garni
svazek
(petržel, tymián, bobkový list)
hroznové víno
250
g
modré
rybízová zavařenina
1
PL
Postup
1
Kančí maso nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat.
2
Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova.
3
Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína.
4
Duste asi 2 hodiny doměkka.
5
Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.
NĚCO NAVÍC
Podávejte s bagetou, pečenými bramborami nebo bramborovými kroketami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů)
- Nejlepší kombinace masa a hroznů aneb Připravte si maso na víně(23 receptů)
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů)