Kančí na víně se švestkami a hrozny

Kančí na víně se švestkami a hrozny

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 267 g
Tuky 101 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.

Související recepty

Ratatouille

Základem téhle opečené středomořské směs...

Suroviny

800 g
kančí plec lze nahradit kýtou
vinný ocet bílý 100 ml
víno červené 800 ml
olivový olej 2 PL
uzená slanina 125 g
(špeku)
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
sušené švestky 250 g
(bez pecek)
bouquet garni svazek
(petržel, tymián, bobkový list)
hroznové víno 250 g
modré
rybízová zavařenina 1 PL

Kančí maso nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat.

Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova. Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína. Duste asi 2 hodiny doměkka.

Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.

NĚCO NAVÍC

Podávejte s bagetou, pečenými bramborami nebo bramborovými kroketami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit