Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Galetky se špenátem a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Na 12 galetek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3758 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 215 g
Tuky 207 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Galetka je palačinka z pohankové mouky. Stejně jako sladkou palačinku i slanou variantu můžete naplnit čímkoli, co máte rádi.

Suroviny

mouka pohanková hladká 250 g
hladká
sůl mořská 2 ČL
vejce 1 ks
olej
lze nahradit sádlem, na opekání
Na náplň
vejce 12 ks
pepř barevný
drcený, k podávání

Postup

1

V míse promíchejte obě mouky, sůl, vejce a postupně zapracujte 500ml studené vody. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odležet.

2

Opět promíchejte, rozpalte velkou pánev, potřete ji tukem a naběračku těsta rozlijte po celé pánvi tak, aby byla palačinka co nejtenčí. Jakmile začnou zlátnout okraje, otočte ji a opečte i z druhé strany. Ze zbylého těsta postupně připravte další galetky.

3

Listy špenátu vhoďte do vroucí vody, nechte zavadnout, slijte a propláchněte studenou vodou. Vyždímejte přebytečnou tekutinu a špenát překrájejte. Na pánvi potřené tukem opečte postupně rozklepnutá vejce.

4

Na palačinky rozdělte špenát, posypte rozdrobeným sýrem a na střed položte sázené vejce, osolte. Okraje palačinky ohněte směrem do středu jako čtverec, ale střed s vejcem nechte volný. Posypte drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Špenát a modrý sýr příště nahraďte pokrájenou šunkou od kosti nebo různými druhy sýra a zeleniny. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín