Galetka je palačinka z pohankové mouky. Stejně jako sladkou palačinku i slanou variantu můžete naplnit čímkoli, co máte rádi.
Suroviny
Postup
V míse promíchejte obě mouky, sůl, vejce a postupně zapracujte 500ml studené vody. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odležet.
Opět promíchejte, rozpalte velkou pánev, potřete ji tukem a naběračku těsta rozlijte po celé pánvi tak, aby byla palačinka co nejtenčí. Jakmile začnou zlátnout okraje, otočte ji a opečte i z druhé strany. Ze zbylého těsta postupně připravte další galetky.
Listy špenátu vhoďte do vroucí vody, nechte zavadnout, slijte a propláchněte studenou vodou. Vyždímejte přebytečnou tekutinu a špenát překrájejte. Na pánvi potřené tukem opečte postupně rozklepnutá vejce.
Na palačinky rozdělte špenát, posypte rozdrobeným sýrem a na střed položte sázené vejce, osolte. Okraje palačinky ohněte směrem do středu jako čtverec, ale střed s vejcem nechte volný. Posypte drceným pepřem.
NĚCO NAVÍC
Špenát a modrý sýr příště nahraďte pokrájenou šunkou od kosti nebo různými druhy sýra a zeleniny.