0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Galetky se špenátem a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Na 12 galetek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3758 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 215 g
Tuky 207 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Galetka je palačinka z pohankové mouky. Stejně jako sladkou palačinku i slanou variantu můžete naplnit čímkoli, co máte rádi.

Suroviny

mouka pohanková hladká 250 g
hladká
mouka pšeničná hladká 30 g
sůl mořská 2 ČL
vejce 1 ks
olej
lze nahradit sádlem, na opekání
Na náplň
vejce 12 ks
pepř barevný
drcený, k podávání

Postup

1

V míse promíchejte obě mouky, sůl, vejce a postupně zapracujte 500ml studené vody. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odležet.

2

Opět promíchejte, rozpalte velkou pánev, potřete ji tukem a naběračku těsta rozlijte po celé pánvi tak, aby byla palačinka co nejtenčí. Jakmile začnou zlátnout okraje, otočte ji a opečte i z druhé strany. Ze zbylého těsta postupně připravte další galetky.

3

Listy špenátu vhoďte do vroucí vody, nechte zavadnout, slijte a propláchněte studenou vodou. Vyždímejte přebytečnou tekutinu a špenát překrájejte. Na pánvi potřené tukem opečte postupně rozklepnutá vejce.

4

Na palačinky rozdělte špenát, posypte rozdrobeným sýrem a na střed položte sázené vejce, osolte. Okraje palačinky ohněte směrem do středu jako čtverec, ale střed s vejcem nechte volný. Posypte drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Špenát a modrý sýr příště nahraďte pokrájenou šunkou od kosti nebo různými druhy sýra a zeleniny. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč