Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvová polévka s červenou čočkou a medvědím pestem

Mrkvová krémová polévka může mít řadu podob. Na jaře zkuste tuhle variantu s pestem z medvědího česneku.

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • olivový olej na opečení
    • 600g mrkve, nakrájené nahrubo
    • 100g červené čočky
    • 1,5 litru zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • na másle opečené tousty nebo krutonky

    NA MEDVĚDÍ PESTO

    • svazek medvědího česneku
    • 60g piniových oříšků
    • 60g parmazánu, nastrouhaného
    • + hoblinky k podávání
    • panenský olivový olej podle potřeby

Příprava jídla

1 Cibuli opečte v hrnci se silným dnem na troše oleje, aby změkla, pak přisypte mrkev, a když začne zlátnout, přisypte čočku, zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte zhruba 20 minut, až bude mrkev měkká a čočka uvařená.

2 Mezitím rozmixujte medvědí česnek s piniovými oříšky, strouhaným parmazánem a trochou oleje a dále mixujte a přilévejte pramínkem olej, než dosáhnete požadované konzistence pesta.

3 Uvařenou polévku rozmixujte dohladka a podávejte ji s pestem, hoblinkami parmazánu a opečenými tousty nebo krutonky.

NĚCO NAVÍC
Medvědí česnek můžete na lesních stanovištích najít od března do června, sběr listů se ale doporučuje, jen dokud rostlina nezačne kvést, což je zhruba do konce dubna, potom už jsou listy znatelně tužší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékané nudle soba

Kuřecí křidýlka na thajský způsob

Zapékané těstoviny

Pikantní losos s harissou a kuskusem

Polévka je grunt!

Přidat komentář